Artikel top billede

Hackerangreb flåede web-kunder af TDC-net

En hacker har tvunget sig adgang til TDC's kæmpe hostingcenter, som har været tvunget til at slukke for flere kunders webservice.

TDC Webmore, der er en del af TDC Hosting, blev i sidste uge ramt af et hackerangreb, der flåede 24 kunder af nettet.

Kunderne, der var fordelt med 20 eksterne kunder og fire interne klienter, oplevede, at deres hjemmesider og webservices var nede i flere dage, indtil TDC Webmore fik flyttet dem over på rene servere.

Hackerangrebet var ifølge afdelingschef for TDC Webmore, Ole Widahl, et root exploit, som blev sat ind via en af kundernes ældre versioner af scriptsproget PHP. I et enkelt tilfælde blev en hjemmeside udskiftet med hackerens egen lille hilsen til omverdenen.

"Hackerne fik så godt fat i os, at de kunne lægge bagdøre ind på serveren, og så blev vi simpelthen nødt til at lukke for den server," forklarer Ole Widahl til Computerworld.

Hackerangreb er dagligdag

Han afdramatiserer hændelsen med, at TDC Hosting har i alt et sted mellem 5.000 og 6.000 servere, der hver uge bliver angrebet af hackere, uden de dog kommer igennem.

"Vi hoster blandt andet en løsning for Lægeforeningen, og den har alene i nat været angrebet fire gange med botnet og social engineering, hvor hackerne har forsøgt at lokke brugernavn og password ud af alle de danske læger, der er medlem af foreningen," siger Ole Widahl om de mange hackerforsøg hos TDC Webmore.

Det nye er dog, at det lykkedes at komme igennem via en gammel version af PHP, hvilket i sagens natur kunne have været ethvert andet skrøbeligt software-produkt.

Opdaterer kundernes software

Ole Widahl forklarer, at TDC Webmore i sagens natur tager hackerangreb meget seriøst, og derfor vil selskabet også kigge på især de Uni2-kunder, som det overtog i 2007.

"De ældste servere, vi overtog fra Uni2, er omkring 10 år gamle, og det er naturligvis blevet patchet så godt som muligt. Men engang i mellem er man nødt til at tage et kvantespring og eksempelvis sige, at vi ikke supporterer PHP3 mere. Det vil dog betyde, at nogen kunders hjemmesider ikke virker mere," siger Ole Widahl.

Med flere servere i hacker-farezonen har TDC Webmore valgt at forcere sin migrering fra de gamle til nye servere med eksempelvis PHP4, så alle kunder fra andet halvår af 2010 kører på nyt hardware og software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere