Artikel top billede

CSC meldt til politiet: Bruger ulovlig arbejdskraft

It-fagforeningen Prosa anklager CSC i Danmark for at ansætte indere under slavelignende forhold. Nu er CSC politianmeldt.

CSC i Danmark har indiske medarbejdere ansat under slavelignende forhold.

Det mener it-fagforeningen Prosa, der gennem flere måneder har kulegravet sagen i samarbejde med DR's P1.

"De indiske medarbejdere har været uden for enhver retstilstand. De har været ansat til en indisk løn på 285 kroner om dagen og har ikke haft mulighed for at klage over deres arbejdsforhold. Enhver klage medfører, at CSC sender dem direkte tilbage til Indien," siger Hanne Lykke Jespersen, forbundssekretær i Prosa, til Computerworld.

Hun forklarer, at indiske regler desuden betyder, at inderne ikke kan få et nyt job, når de returnerer til indien.

Anklagerne har nu fået Udlændingeservice til at politianmelde CSC for brug af ulovlig arbejdskraft.

For lav løn

Ifølge Prosa overtræder CSC loven, fordi virksomheden ansætter de indiske medarbejdere til en lavere løn, end loven foreskriver.

Ifølge den såkaldte beløbsordning, som de indiske ansatte får opholdstilladelse under, skal de ansatte tjene mindst 375.000 om året. Men selvom det er den løn, der står på de ansattes kontrakt, så svarer det ikke til den løn, som inderne rent faktisk får, mener Hanne Lykke Jespersen.

"CSC skriver i kontrakten, at den lavere løn skyldes, at de betaler skat for inderne, men det gør de ikke i virkeligheden," siger hun

Hilser anmeldelse velkommen

CSC hilser politianmeldelsen velkommen, og ser det som en mulighed for at få undersøgt sagen tilbunds, oplyser CSC's pressekontakt, Claus Johnsen.

"Det vil overraske mig meget, hvis CSC har brudt dansk lov. Indernes kontrakter har været gennemgået af et eksternt revisionsfirma. Indernes kontrakter indeholder en løn fra Indien, nogle diæter for at opholde sig i Danmark og en beregning af skat. Vi har i god tro indberegnet den skat, som inderne skulle betale i Danmark," siger Claus Johnsen.

Han afviser desuden Prosas anklager om, at CSC sender inderne ud af landet, hvis de klager over arbejdsforholdene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere