Artikel top billede

Uro efter lukket samråd om åbne standarder

Uro er opstået i kølvandet på et lukket samråd med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) om åbne standarder.

Et lukket samråd i går med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har tændt en ulmende uro om åbne standarder.

Da samrådet var lukket, står det lidt uklart, hvori problemerne præcis består, men De Radikales næstformand, Morten Østergaard, udtaler:

"Jeg tør slet ikke overlade opfølgning på vores aftale (om åbne standarder, red.) til regeringen efter samrådet, som rejste flere spørgsmål, end det gav svar," siger Morten Østergaard.

Samrådet har fået oppositionen op af stolen.

"Samrådet gjorde det klart for os, at regeringen hele tiden skal holdes i ørene for at vi sikrer at vi rent faktisk får den lovede nye indkøbspolitik for software i staten," siger Morten Østergaard.

SF: Disrespekt for Folketinget
SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, går endnu længere i sin kritik efter samrådet.

"Det er simpelthen disrespekt for Folketinget, hvor vi lavede en fælles aftale om åbne standarder. Og nu ser vi, at man slet ikke ændrer praksis efterfølgende i indkøbspolitikken, som man skal ifølge aftalen," siger hun.

Hun peger på punkt 8 og 9 i den politiske aftale, der omhandler regler for længerevarende kontrakter og bundling af produkter.

Kontrakt blev drøftet

Ifølge Computerworlds oplysninger blev der blandt andet drøftet en nylig større aftale, som staten har indgået med Microsoft.

Stridspunktet var blandt andet, hvor lang en opsigelsesfrist, der var på den aftale.

Jævnfør længden af kontrakter, var uenigheden altså udtalt under samrådet, erfarer Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere