Artikel top billede

Simplere privacy på Facebook fra onsdag

Efter brugernes negative reaktioner på Facebooks privacy-politik, forbereder det sociale netværk nye værktøjer på området.

Computerworld News Service: I denne uge indrømmede Facebooks administrerende direktør, at virksomheden har begået fejl med hensyn til brugernes privacy, og allerede nu bekræfter Facebook, at der onsdag vil blive lanceret nye, simplere kontrolmuligheder.

Talsmand for Facebook, Andrew Noyes, fortæller, at de nye værktøjer er designede til at gøre det nemmere for brugerne at specificere, hvem der kan se deres informationer, og om Facebook må dele data med andre hjemmesider.

Andrew Noyes ville ikke give detaljer om de kommende værktøjer.

Mandag indrømmede Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg i Washington Post, at virksomheden har presset for meget på i sine bestræbelser for at forbinde brugerne, og han fortalte, at Facebook håber snart at kunne introducere nye, simplere privacy-indstillinger, der kan hjælpe brugerne med at sikre, at deres personlige informationer ikke bliver delt med tredjeparts-hjemmesider.

"Vores intention har været at give brugerne mulighed for meget specifik kontrol, men det har nok ikke været det, folk har ønsket," skrev Mark Zuckerberg.

"Vi tog fejl. I løbet af de kommende uger vil vi indføre indstillinger, der er meget nemmere at bruge. Vi vil desuden tilbyde en nem måde at fjerne alle tredjeparts-tjenester. Vi arbejder på at gøre ændringerne tilgængelige så hurtigt som muligt."

De sidste måneder har budt på en del usikkerhed og vrede blandt brugere, der mener, at Facebook spiller for højt spil med private informationer.

Der har desuden været frustration over det, der bliver beskrevet som komplicerede og forvirrende privacy-indstillinger, som kræver en del navigation for at beskytte personlige data.

I april lancerede Facebook en række værktøjer, der skulle udvide netværkets spændvidde ved at gøre informationer om brugerne tilgængelige for andre hjemmesider.

Det tiltag affødte stor vrede blandt brugerne og fik den amerikanske senator Charles Schumer til at skrive et åbent brev til den amerikanske handelskommission, hvori han opfordrede til generelle privacy-regler for alle sociale netværk, heriblandt Facebook og rivalerne Twitter og MySpace.

Det gav anledning til et møde mellem Facebooks ledelse og medlemmer af Charles Schumers stab.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere