Artikel top billede

Nu bliver det lettere at proppe Linux i køleskabet

En gruppe bestående af nogle af verdens største producenter af mobil-chip vil gøre det lettere at få Linux til at spille på tavler, tv og mobile enheder.

Microdatamaten, pc'en og laptoppen. Dem kender vi. De har haft deres plads på kontoret, i arbejdsværelset, på stuebordet og i soveværelset.

Men vi kan lige så godt vænne os til tanken om, at vi inden længe bliver oversvømmet med smartphones, tablets, tv og intelligente køleskabe, der har indbygget styresystem og kan gå på nettet - kun fantasien sætter grænser for, hvor vi i fremtiden kan forvente at finde de såkaldte 'system on a chip' (SoC)-produkter.

Og de kommer ikke til at køre Windows eller iPhone OS. I hvert fald ikke hvis det står til den nystiftede organisation ved navn Linaro.

Derimod hedder det styresystem, som organisationen taler varmt for, Linux.

Men hvad er Linux? Det kan jo være så meget. Android er jo bygget på Linux, og det kan man også mene at iPhone OS er - på en måde. Og så er der ellers noget, der hedder Ubuntu, Chrome OS, Meego, Maemo, Moblin og jeg ved snart ikke hvad.

Netop denne enorme fragmentering inden for mobile platforme bliver af mange set som en barriere for udbredelsen af alle de mange nye dimser, vi fremover skal bruge til at chatte, surfe og skrive indkøbslister på.

Det er den fragmentering, som Linaro vil gøre noget ved.

Behov for standardisering

Intentionen er således, at Linaro, der støttes af prominente spillere som ARM, Freescale, IBM, Samsung, ST-Ericsson og Texas Instruments, skal hjælpe hele branchen med at skabe en standardiseret og åben middleware platform, der kan bruges på den nye type mobile enheder.

Alt i alt skal initiativet gøre det nemmere og hurtigere for producenterne at spytte Linux-baserede enheder på gaden, der samtidig bedre kan udnytte den avancerede chip-arkitektur, som mange af disse enheder er bygget på.

Til at starte med har Linaro en medarbejderstab bestående af 20 udviklere, men inden længe forventes det tal at nå mindst 100 - der alle skal arbejde med at udvikle Linux til dimser.

Først vil fokus være på at udvikle til ARM-arkitekturen, men efter sigende skulle andre producenter være velkomne til at byde ind.

Den første udgivelse forventes at være færdig omkring november i år, og planen er, at den skal følges op af nye udgivelser med seks måneders mellemrum, ligesom vi kender det fra eksempelvis Ubuntu.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere