Hurtigere Opteron med lavere strømforbrug

AMD har skruet op for frekvensen i Opteron, der er beregnet til servere. Nu er disse processorer også udstyret med strømstyringsteknologien PowerNow, så der kan spares på strømmen.

Indhold

Opteron er kommet op på 2,6 gigahertz. Dermed får AMD's processor til servere samme frekvens som markedets hurtigste pc-processor Athlon 64 FX-55, der har været på markedet siden den 19. oktober sidste år.

Processorserien har fået to nye medlemmer, nemlig model 252 til servere med to processorer og model 852 til større servere med fire eller otte processorer.

Firmaer som IBM, HP og Sun vil benytte de nye processorer i servere, og HP er da også klar med helt nye blade servere til Opteron 252.

De nye processorer understøtter SSE3-instruktioner, og frekvensen på HyperTransport-bussen er sat op til 1 GHz.

Opteron bruger op til 95 watt, men AMD har indbygget strømstyrings­teknologien PowerNow, så clockfrekvensen og dermed strømforbruget løbende afpasses behovet. Det kan spare meget strøm i servere, der ikke er fuldt belastede hele tiden.

AMD har også lanceret chippen AMD-8132, der kan give Opteron-systemer understøttelse af PCI-X 2.0 via HyperTransport.

Opteron 152, der er beregnet til små servere og arbejdsstationer med en enkelt processor, kommer først på markedet den 30. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere