Photoshop til lavpris

Photoshop Elements 4.0 er et ganske glimrende program til billedredigering. Man får meget for pengene.

Photoshop til lavpris

Photoshop Elements er et populært begynderprogram, der er velegnet til enhver form for billedbehandling. Softwarehuset Adobe er ellers kendt for en række professionelle grafiske programmer – ikke mindst Photoshop, som senest er kommet i version CS2.

Navnet Elements angiver, at der er tale om et udvalg af den ægte Photoshops funktioner og muligheder.
Det skal ikke skjules, at den “ægte” Photoshop er noget mere elegant og effektiv; i sammenligning er Elements ret gumpetung at arbejde med.

Fordelen er selvfølgelig prisen. Hvor Photoshop findes på dansk og koster 7 8.000 kroner, kan Elements købes i en engelsk version til en tiendedel af prisen. Til sådan en pris kan man godt leve med engelske kommandoer og en til tider lidt sendrægtig brugerflade.

Nye værktøjer

Nu er Adobe Photoshop Elements så kommet i version 4.0. Det må siges at være en mindre opgradering; det er umiddelbart svært at se forskel på version 3 og 4.

Det bør man sådan set rose Adobe for, for brugerfladen i Elements er fastlagt, og den ændrer man ikke på.
Det betyder, at vi skal dybere ned i programmet for at finde nyhederne. De er til gengæld værd at grave efter.

Adobe Photoshop Elements har altid været et
rigtigt “familieprogram” – sådan ét, man kan samles om, når de digitale feriefotos skal efterbehandles, og der skal laves sjove fotomontager til invitationer og den slags.
Nyhederne i version 4.0 falder også netop inden for området fotoredigering.

Der er for eksempel kommet et nyt intelligent markeringsværktøj i form af Magic Selection Brush, der selv markerer sammenhængende områder på baggrund af enkelte penselstrøg – som en slags avanceret tryllestav.

Værktøjet er (som meget andet) ikke udpræget hurtigt, men det virker, og ikke mindst i kombination med den rigtig gode Selection Brush.

Nem fritlægning

Andre nyheder er Magic Extractor, der også er beregnet til fritlægning af figurelementer samt funktionen Defringe, der kan rydde op efter en fritlægning. Magic Extractor er nærmest en pædagogisk udgave af funktionen Udtræk, som kendes fra de senere versioner af Photoshop.

Her skal man blot sætte et par røde prikker i det, der skal fritlægges, og et par blå prikker i baggrunden, så giver Elements sit bud på fritlægningen.

Da Elements i forvejen er kendetegnet ved at bruge Photoshops glimrende lag funktion med mulighed for alverdens blandingstilstande (Blending modes) og filtre, så må man samlet sige, at der er rigtig gode muligheder for kreativ fotomontage med mange avancerede klippe klistre værktøjer.

Ellers er der nyheder, som knytter sig direkte til det digitale fotografi. Nu er det for eksempel muligt at bede om en filsøgning på baggrund af billedfilernes EXIF data, og funktionen til at konvertere RAW filer fra stort set alle kameramærker er blevet forbedret.

Funktion Skin tone adjustment kan forbedre hudfarverne ganske effektivt. Et enkelt klik eller to, så bliver selv den blegeste nordbo dejlig solbrændt. Rødøje filtret er i øvrigt også forbedret, og der er kommet et nyt filter, som kan fjerne digital billedstøj.

Værktøjet Straighten kan bruges til at rette op på skæve horisonter. Her vil man dog få meget mere ud af at anvende den geniale “Free transform”, der aktiveres med Control+t ligesom i Photoshop.

Når man holder Control tasten nede, kan man frit trække i ethvert ankerpunkt og på den måde korrigere både vandrette og lodrette skævheder.

Alt i alt er Adobe Photoshop Elements 4.0 et ganske glimrende program til de fleste billedredigeringsopgaver. Kan man leve uden funktionen Kurver, der kun fås i den rigtige Photoshop, og kan man acceptere programmets langsomme reaktioner, så er det et glimrende køb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere