Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sådan følger programmøren med

Java gennemsyrer hans liv. Selv på hans natbord derhjemme ligger der litteratur om programmeringssproget. Nicky Mølholm arbejder med sikkerheden i webprojekter hos Mærsk Data. Se hvad han gør for at holde trit som programmør

Han blev færdig med sin datamatikeruddannelse i år 2000, men det betød bestemt ikke, at han dermed var færdig med at uddanne sig. Som programmør på en af Danmarks store IT-arbejdspladser, Mærsk Data, har Nicky Mølholm travlt med at lære nye ting i på jobbet og tager jævnligt på kurser.

23-årige Nicky Mølholm har cirka 1000 kolleger i virksomheden, der har til huse på Østerbro i København. Globalt har han ialt 2000 kolleger. Nicky Mølholm arbejder i afdelingen e-solutions i en gruppe, der arbejder med sikkerhed i webprojekter.

Mød ham her og læs, hvordan han holder sig fagligt opdateret.

Hvad er på dagsordenen i jobbet lige nu?

I øjeblikket arbejder jeg på et projekt til vores HelpDesk organisation. Systemet , jeg arbejder på med mine kolleger, hedder WebDesk. Dette projekt skal gøre det muligt for medarbejderne hos kunder som Arbejdsmarkedsstyrelsen, Maersk Sealand og mange flere at kunne se status på de sager og problemer, de måtte have under behandling af HelpDesk. Systemets kerneteknologier er: Java, getAccess, og SQL. Herudover studerer jeg og mine kolleger forskellige sikkerheds-teknologier.

Hvilke konkrete opgaver optager mest af din tid lige for tiden?

Lige nu er det WebDesk-projektet, der optager megen tid.

Hvor meget tid bruger du på at suge ny viden til dig?
Groft sagt 5-7 timer om ugen. Det svinger selvfølgelig meget fra uge til uge.

Hvor får du din viden fra?

Viden får jeg oftest gennem kurser og selvstudier. Jeg har lige været på et omfangsrigt J2EE kursus: JMS, EJB'er, Servlets og JSP. Før ovennævnte var jeg på et certificeringsforløb (i Mærsk Data) i Java til "Java 2 Programmers Examn". I kølvandet på denne eksamen kom jeg og tre andre kollegaer til New York på en Java konference kaldet "JDJEdge Expo & Conference". Denne konference indeholdt masser af indlæg om WebServices og J2EE osv. Inden turen til New York læste jeg om en splinterny eksamen kaldet "Java Web Component Developer". Da jeg alligevel skulle på et Certification Fast track derovre i netop denne eksamen, besluttede jeg at læse op til den en måneds tid i forvejen. Efter Fast tracket gik jeg op til eksamen (og bestod).

Hvad ligger der på dit natbord lige nu?

I øjeblikket læser jeg om kunstig intelligens (praktiseret ved Java). Design Patterns er også noget, der har optaget min tid.

Hvilke netværk deltager du i?

Jeg deltager ikke i noget af den slags endnu. Jeg har mine kollegaer at trække på. Skulle tiden komme, hvor dette ikke var nok, ville det være meget situations-specifikt.

Netværker og vidensudveksler du også uformelt i andre sammenhænge?

Jeg har en kammerat, som også arbejder med Java. Vi har mange gange "belært" hinanden om det nyeste eller blot det, vi går og bruger tiden på på arbejdet.

Hvor ofte deltager du i konferencer?

Da jeg først startede min karriere i januar 2001, har jeg endnu ikke fundet en "vane". Men jeg vil prøve at komme med på alle interessante og relevante konferencer, såfremt det ikke konflikter med et projekts deadline.

Hvad ville du gerne bruge mere tid på at følge med i?

I øjeblikket er jeg netop i den nyopstartede sikkerhedsgruppe. Selvsagt er det inden for dette område, at jeg gerne vil lære mere. Jeg har personlige interesser i at følge med i Java udviklingen (samt dertilhørende OOA og OOD), men jeg ville også gerne bruge mere tid på teoretiske ting såsom kunstig intelligens, compiler/parser programmering og lignende.

Hvad ville der ske, hvis du brugte mindre af din tid på videns-opdatering?

Fagligt er det pt. ikke noget problem. Men på sigt vil det blive et problem, hvis man ikke holder sig fagligt opdateret. Et andet aspekt er det personlige - jeg ønsker at lære hele tiden.

Har du lagt en overordnet plan for din faglige udvikling?

Ja. Jeg vil meget gerne tage de to andre Java Certificeringer, der findes (Developer og Architect) samt evt. nogle sikkerhedsrelaterede ditto. Herudover har jeg planer om at læse deltid på IT-Højskolen i København om et års tid (man skal kunne dokumentere et par års erhvervserfaring). Her bliver det nok Software Engineering eller Internet Technology-linien, jeg vil prøve kræfter med.

Hvad er dine fritidsinteresser?

Jeg træner som regel en time om dagen inden arbejde i Mærsk Data's fitness rum. Jeg har et par gange prøvet vores klatreklub. Derhjemme ? Tjo, der er jeg til video og biffen med vennerne. Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at jeg også kan finde på at nørde lidt - sidde og afprøve forskellige Java-teknologier eller hvad det nu er, jeg falder over.

Hvilke websteder har du som bogmærker i din browser?

Udover links til personlige arbejdsservere, links til Mærsk Datas interne sider er mine bogmærker blandt andre:

www.javasoft.com
www.javaworld.com
www.javaranch.com
www.computerworld.dk
www.peasy.dk
www.jchq.net
www.jspin.com
jakarta.apache.org




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere