Stærk PDA med integreret WLAN og GPS

Et stærkt bud på en lommecomputer til det mobile kontor med trådløst netværk og integreret GPS.

Stærk PDA med integreret WLAN og GPS

Fujitsu Siemens byder med Pocket Loox N520 på en håndholdt pc i et lækkert design med integreret GPS og en lang række spændende faciliteter og kommunikationsmuligheder.

Med Windows Mobile 5.0, integreret WLAN (802.11g) og infrarød port samt udvidet med et 2 GB SD-kort til det medfølgende navigationssystem, er Pocket Loox N520 et stærk bud på en lommecomputer med optimale muligheder for mobilitet.

Pædagogisk guide til opsætning

Allerede ved udpakning er det tydeligt, at Vicsat har flere års erfaring med GPS-systemer og lommecomputere. Den 12 siders A4-manual fører meget pædagogisk brugeren gennem den grundlæggende opsætning af både Windows 5.0, X-road 3 og synkroniseringsprogrammet Active-Sync.

Opsætningen tager derfor ikke mere end et kvarters tid, hvorefter Pocket Loox N520 er klar til brug med både trådløst netværk, synkronisering og X-road 3 GPSnavigation.

Netop det medfølgende X-road 3 med kort over hele Europa er ganske praktisk sammen med den indbyggede GPS-modtager.

Første gang programmet anvendes, skal det bruge op til cirka femten minutter på at finde de nødvendige satellitter, som automatisk gemmes i opsætningen. Derefter er programmet klar til at vise vej.

Mange køreinformationer

Via den trykfølsomme skærm er det let at indstille programmets grundindstillinger, navigere rundt i de forskellige menufunktioner og vælge indstillinger til destination, om det er i bil, til fods, eller om ruten for eksempel skal være den hurtigste eller korteste.

På ikoner i skærmkanten vælges en lang række informationer under kørslen, for eksempel hastighed, længde- og breddegrad, vejnavn, højde over havet, estimeret tid og ikke mindst afstand til destinationen.

Med et enkelt tryk skiftes der også mellem 3D og 2D samt natskærm. Det tredimensionelle kort er en meget sjov feature, men slet ikke med samme informationsniveau som 2D-kortet med mange
kortinformationer, vejnavne og målestok.

En smart feature er netop målestokken i 2D-kortet, som med dynamisk markør automatisk zoomer ud og ind af kortet, afhængigt af bilens hastighed.

Skyggefuld detalje

Endnu en ganske fiks facilitet er markørpilens skygge på kortet, som i dagtimerne vises i forhold til den skygge, solen kaster.

Især på 2D-kortet er det ganske smart, hvis man skal bruge GPS´en som fodgænger. GPS´en kan som udgangspunkt ikke udregne, hvilken vej fodgængeren vender.

Men ved at stå, så man kaster samme skygge som vist på skærmen, er man sikker på at gå i den korrekte retning – hvis man vel at mærke kan skimte solen.

Man kan udregne en rute fra punkt A til B med den aktuelle GPS-position som udgangspunkt – men også med et givent udgangs- og ankomstpunkt, hvis man bare ønsker en kalkuleret rute.

Ved kørsel med aktiv GPS gives ruteinformationerne i god tid, afhængigt af vejtype og hastighed.

Ved for eksempel motorvejskørsel gives der besked allerede tre kilometer, før der skal køres fra ved en afkørsel eller motorvejsforgrening.

Åbner nye muligheder

Der er ingen tvivl om, at brug af lommecomputere i hverdagen vil eksplodere, efterhånden som mulighederne med integreret trådløs kommunikation og GPS udvikles.

Med Pocket Loox N520 har Fujitsu Siemens en fornuftig løsning på markedet, hvor udveksling af data og kommunikation med andre dataenheder via IR og WLAN næsten ikke kan være mere enkel – også når det gælder synkronisering af kalenderopgaver, e-mails og mappestrukturer.

Kombineret med den indbyggede GPSmodtager, X-Road 3 fra Vicsat, Windows Mobile 5.0 med Word, Power Point, Excel, MSN Messenger og Windows Mediaplayer er der et stort potentiale i en fuldt transportabel Pocket PC med fremtidens bærbare multimedie- og kommunikationsmuligheder.

Der mangler kun mobiltelefoni, men efter sigende skulle det kun være et spørgsmål om tid,
førend Skype også kan downloades til lommecomputere.

Skal der nævnes enkelte afsavn, er det manglen på GPRS, at det kan tage op til et par minutter, førend der er kontakt til GPS-modtageren, og at højttaleren burde have været en anelse bedre.

Men alt i alt er der tale om en lommecomputer med utroligt mange muligheder. Har du tidligere været i tvivl, om det er nødvendig i at eje sådan en, så er der absolut ingen grund til tvivl længere. Den er jo nærmest uundværlig!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere