Teknisk sikkerhed ud af e-mærket

Der må ikke herske nogen tvivl hos forbrugeren. E-mærket er ikke en garanti for online-butikkernes tekniske sikkerhed. Derfor vil E-handelsfonden nu se formålsparagrafferne efter i sømmene.

? Det har aldrig været vores hensigt, at e-mærket skal stå som en garanti for virksomhedernes tekniske sikkerhed. Så klart udtrykker E-handelsfondens formand, Michael Karvø, sig om denne uges debat om
e-mærkets manglende garanti for teknisk sikre e-handlesløsninger.

En undersøgelse fra konsulentbureauet Evikali afslørede sidste uge, at 30 procent af de e-mærkede virksomheder har usikre databaser, hvor man, forholdsvis uhindret, kan få adgang til blandt andet kundeoplysninger.

Styr på paragrafferne

Michael Karvø understreger, at e-mærket er et mærke for psykologisk tryghed hos forbrugeren, da mærket giver garanti for, at kunden har de samme forbrugerrettigheder, som hvis der blev handlet off-line. Men på trods af de klare udmeldinger står teknisk sikkerhed dog stadig som første punkt i e-mærkets formålsparagraffer.

? Vi kan godt se, at det første punkt i formålsparagraffen kan misforstås i retning af, at
e-mærket også er en garanti for, at virksomheder, der bærer e-mærket, er teknisk sikre, og det punkt skal vi se nærmere på, siger han og fortsætter:

? Debatten gør, at vi skal kigge på spørgsmålet langt hurtigere. Vi har længe tænkt på en sikkerhedscertificering i forbindelse med mærket, og den del skal vi fremskynde, men vi vil ikke selv gå ind og gøre det.

E-handelsfonden ligger derfor på nuværende tidspunkt i forhandlinger med flere virksomheder, der vil påtage sig at certificere de e-mærkede handlesteder for sikkerhed.

Forvirring

Formålsparagraf:

Det elektroniske mærke skal fremme, at erhvervsdrivende udviser god skik og anvender sikre, tekniske løsninger ved handel og markedsføring på internettet.
Rasmus Kjeldahl er direktør for Forbrugerrådet, og han erkender, at e-mærket i dets nuværende form kan vildlede den enkelte forbruger.

? Det er ikke sikkert, at de enkelte kunder går ind og skelner mellem den psykologiske og teknologiske tryghed, når de handler. Derfor er det vigtigt, at vi får kommunikeret klart ud, hvad det er, e-mærket betyder, og næste gang vi skal revidere retningslinierne for mærket, skal det med på programmet, siger han, og indrømmer, at hvis den tekniske sikkerhed ikke er i orden, så er forbrugertrygheden reelt en illusion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere