Apple vil eje ordet Pod

Computergiganten Apples advokater arbejder på højtryk for at få stoppet den stadig mere udbredte brug af ordet "pod" til forskellige elektroniske anordninger.

Apples advokater har inden for de seneste dage skrevet breve til flere firmaer i USA for at få dem til holde op med at bruge ordet Pod i deres produktnavne, skriver Financial Times og Computerworld.dk.

Et af firmaerne er Mach5Products, som har modtaget et brev fra Apple blot få dage efter, at firmaet fik godkendt varemærket Profit Pod i USA.

En profit Pod er en infrarød scanner, som bruges til at overvåge aktiviteten i arkadespil.

Ifølge brevet mener Apples advokater, at scanneren indeholder en for stor del af produktnavnet iPod, samt at begge apparater kan sende og modtage data og kan bruges sammen med computere og videospil, skriver Financial Times.

Indtil videre har firmaet valgt at afvise Apples krav om at skifte navn på scanneren, da de fandt på navnet for fem år siden - længe før de havde hørt om Apples iPod, som blev introduceret på markedet i 2001.

Også danske ScanDyna, der fremstiller højttaleren MiniPod fik brev fra Apple for et par år siden, da advokaterne mente, at Minipod-højttalerseriens navn var for tæt på iPod Mini, men da Minipod var på markedet før iPod Mini, droppede Apple at trække ScanSpeakers i retten.

Til gengæld vil Apples jurister skride til sagsanlæg, hvis det danske firma på et tidspunkt også sender en forstærker på gaden med samme navn.

Apples succesfulde iPod har ført til en vid udbredelse af ordet Pod i forbindelse med ting der har relation til musikafspilleren, eksempelvis Podcast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere