Apple tilbagekalder 700.000 batterier i Europa

Apple har globalt solgt 1,8 millioner bærbare med Sony-batterier, der kan bryde i brand. Nu kaldes de tilbage. 700.000 af batterierne er solgt i Europa, men Apple vil ikke ud med, hvor mange der skal udskiftes i Danmark.

Efter Dells meget omtalte problemer med Sony-producerede batterier til bærbare, har der været mange spekulationer om, hvorvidt Apple ville gøre det samme, da Mac-maskiner også har haft problemer med overophedning.

Nu har Apple meddelt, at der tilbagekaldes 1,8 millioner batterier. Et ukendt antal er solgt i Danmark

- Vi har ingen kommentarer til, hvor mange batterier der skal udskiftes i Danmark, men i Europa drejer det sig om 700.000 batterier, fortæller Frederik Hallstan, Apples PR-chef i Norden, til PC World Online.

Batteriene, som skal skiftes, skal sidde i 12 tommer iBook, 12 tommer Powerbook og 15 tommer Powerbook. De er alle produceret siden oktober 2003 og har følgende numre:

12 tommer iBook G4

Batterimodelnummer: A1061
Serienummer: ZZ338 til ZZ427, 3K429 til 3K611 og 6C510 til 6C626

12-tommer Powerbook G4

Batterimodelnummer: A1079
Serienummer: ZZ411 til ZZ427, 3K428 til 3K611

15-tommer PowerBook G4

Batterimodelnummer: A1078 og A1148
Serienummer: 3K425 til 3K601, 6N530 til 6N551 og 6N601

Brugerne anbefales at fjerne batterierne fra maskinen og gemme dem et sikkert sted. Man får et nyt af Apple, og derefter skal det gamle batteri returneres til Apple.

Lang ventetid

Hvis ombytningen foregår, som det gør hos Dell, så kan man godt regne med at vente et stykke tid på det nye batteri. Det er nemlig ikke sikkert, at ens batteri findes i en udgave, der ikke er produceret af Sony.

Derfor skal der nok en ny produktion i gang af sikre batterier, hvilket kan give op til mange ugers ventetid.

Apple har kendskab til ni tilfælde af overophedning, inklusive to, hvor brugeren har fået mindre brandsår og skade på ejendele.

Selv om Apple tilbagekalder færre batterier end Dells 4,1 millioner, så udgør antallet en langt højere procentdel af Apples totale produktion.

Sony forsikrer, at det bliver den sidste tilbagekaldelse, hvor Sony-batterier er involveret. Der er dog langt flere pc-producenter, som bruger eller har brugt Sony-batterier i deres bærbare end Apple og Dell.

De japanske myndigheder har beordret Dell og Sony til at undersøge to tilfælde af laptop-brande i Japan. Hvis selskaberne ikke leverer en rapport inden slutningen af august, vil de få bøder.

Apple har oprettet en webside, hvor du kan se, om din bærbare fra Apple har batteriproblemer. Den finder du her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere