Stor, sløv og tung PDA

Hvis du går efter en lille let kommunikationsenhed til at have i bukselommen, er Pocket LOOX T830 ikke det rigtige valg. Den er nemlig både stor, tung og frygtelig sløv.

Seneste skud på stammen i avancerede lommecomputere fra Fujitsu Siemens er denne gang Pocket LOOX T830 med 3G, indbygget 2 megapixel kamera, videooptager og tastatur, Bluetooth, Windows Mobile 5.0, WLAN, integreret GPS-modtager og voice recorder.

Men i modsætning til Pocket LOOX N520, som vi sidste år gav karakten 5, er begejstringen knap så stor efter en uge i selskab med den nye model. Den er både alt for stor, tung og ekstremt sløv. Og dét, som kunne have været et rigtigt godt bud på en avanceret håndholdt pc med uanede kommunikationsmuligheder, er i stedet blevet til lidt af en fuser.

Vi skal ikke lægge skjul på, at der siden testen af Pocket LOOX N520 var store forventninger til kassens indhold, da den nye Pocket LOOX T830 endelig dukkede op med posten. Men frem af mørket drog vi en PDA, der ved første øjekast virker meget stor – og ved nærmere eftersyn både størrelsesmæssigt og vægtmæssigt også fylder ekstremt godt i hånden.

Efter en opladningstur i den medfølgende dock var den store PDA klar til brug med de mange integrerede funktioner og kommunikationsmuligheder.

Den største forskel fra Pocket LOOX 500 serien til 800-serien er uden tvivl, at der nu er kommet integreret mobiltelefon i enheden – og i dette tilfælde endda 3G. Ovenover skærmen er telefonhøjttaleren blevet indbygget i en lille skinne, der kan skubbes til højre, hvorved der åbenbares en lille VGA-linse til brug ved 3G-samtalerne.

Det er faktisk ganske smart og fungerer upåklageligt.
Derudover er T830 blevet udstyret med en suverænt god lyd i både mikrofon og højttaler. Og i modsætning til næsten alle andre lommecomputere, der også er fyldt med alverdens avanceret trådløst sende- og modtage-udstyr til både internet, satellit og kommunikation, er der overhovedet ingen interferens og generende støj i baggrunden, når man skal føre en telefonsamtale.

Designmæssigt er en af de tydeligste ændringer fra Pocket LOOX N520 til T830 det indbyggede tastatur, der er blevet placeret nedenfor navigationsknapperne under den trykfølsomme TFT-skærm. Faktisk er ideen med et tastatur ikke så tosset, men desværre er knapperne placeret for tæt, og da de samtidig også er alt for små, forsvinder funktionalitetens brugbarhed ud i den blå luft.

Desuden er indførelsen af det indbyggede tastatur også sket på bekostning af skærmen, som er væsentligt mindre, hvilket ikke er særligt attraktivt, når man pønser på at investere knap 5.000 kroner i en PDA. Hvis man vil have en mindre skærm, er det jo langt mere interessant at købe en af de mange smartphones på markedet.

Nu hvor der er blevet indbygget et to megapixel kamera og voice recorder, har producenten også valgt at placere en knap på enhedens sider til aktivering af disse funktioner. Og disse knapper er placeret yderst generende, da man på grund af enhedens størrelse konstant kommer til at aktivere enten kamera eller voice recorder.

Resultatet er, at der enten bliver optaget en frygtelig masse unødvendige lydklip eller taget fuldstændig uinteressante sorte fotos af foret i jakkens inderlomme. En Pocket LOOX T830 har man nemlig altid kun i sin jakkelomme eller den medfølgende lille taske til bæltet.

For i en bukselomme kan den umuligt være i – med mindre det er en sidelomme på buksebenet, eller man har helt usædvanligt store lommer.

Der skal ikke herske tvivl om, at den nye Pocket LOOX T830 er proppet med en masse spændende funktioner, som er super brugbare i hverdagen. Og det hele fungerer upåklageligt, uanset om det er GPS, WLAN, Bluetooth eller 3G.

Desværre er der bare et eller andet, som gør, at den testede enhed reagerer ualmindeligt sløvt. Faktisk kan man ofte nå at tælle til tre, fra man trykker på skærmen, til der sker noget som helst. Og det rækker tålmodigheden simpelthen ikke til.

Men trods det faktum, at Fujitsu Siemens Pocket LOOX T830 på grundt af størrelse og hastighed ikke er det mest spændende bekendtskab, må det jo blankt erkendes, at de forskellige funktioner reelt fungerer, som de skal, uanset om det er 3G, Bluetooth, kamera, voice recorder, GPS modtager eller WLAN.

Sammenlignet med Pocket LOOX N520 - og hvis det udelukkende var hjertet, som skulle bestemme – ville T830 kun opnå et to-tal på karakterskalaen. Men da alle funktionerne trods sløvheden fungerer upåklageligt får Fujitsu Siemens’ nye voluminøse og tunge kommunikationsenhed i denne omgang et lille tretal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere