Se fremtidens printere

Printere behøver ikke bare være grå, kedelige plastkasser. Brother har vist os deres bud på, hvordan printere kan se ud i fremtiden.

Det japanske it-firma Brother er herhjemme mest kendt for små og meget prisvenlige laser- og multifunktionsprintere.

Firmaet har levet en forholdsvis anonym tilværelse i it-medierne, men har nu valgt at gøre mere opmærksom på sig selv.

Derfor inviterede firmaet it-journalister fra hele Europa til pressemøde i denne uge for at vise, hvad firmaet, der sidste år brugte omkring 3,5 milliarder kroner på udvikling af primært nye printerteknologier, har af bud på nye printere.

Brother har blandt andet udviklet en afsindig hurtig inkjet-printer teknologi, der kaldes Cobra, og som forventes på markedet i Brothers dyre inkjetprintere om to-tre år, fortalte den øverste direktør for printer-divisionen, Toshikazu Koike, til PC World.

Hemmeligheden bag den nye inkjet-teknologi er et nyt printerhoved kaldet Piezo Inkjet Line Head, der udskriver ved 600 gange 600 dpi, og som slet ikke bevæger sig. I stedet er det papiret, der bevæges med en voldsom fart.

Cobra-teknologien kan printe 800 millimeter i sekundet, hvilket skulle svare til at spytte 170 A4-ark hvert minut – i farver vel at mærke. Desværre blev Cobra ikke fremvist under pressemødet.

Intet strømkabel i inkjetten

Til gengæld kunne Brother som de første fremvise en inkjet-multifunktionsmaskine, som ikke behøvede et strømkabel, men som til gengæld fik strøm via Ethernet med teknologien PoE (Power over Ethernet) også kendt som standarden IEEE 802.3af.

PoE kan overføre 48 volt ved hjælp af specielle PoE-hubs, og med Brothers prototype på en PoE-printer var strømforbruget kun på 13 watt, når printeren var i brug, og 0,2 watt når den var i stand-by. PoE lover godt for strømforbruget i fremtidens kontormiljøer og hjemmenetværk.

Også design har fået større prioritering hos Brother, der har fremstillet en række koncept-modeller af printere, som i den grad er anderledes at se på og fuldstændig bryder med, hvordan man forestiller sig en printer ser ud.

En ligner et rullebord, en er beklædt med laminat, en står på højkant, og en fjerde ligner en brevbakke. Der er desværre ikke udsigt til, at de anderledes udseende printere kommer på markedet foreløbig.

Brother viste også deres kommende HL-4000 serie af farvelaserprintere frem. En ny serie, som kommer på markedet om et par måneder.

Firmaet udvikler og fremstiller stort set alt indmaden i de nye printere. Designet har også fået en overhaling i forhold til tidligere modeller. Prisen på HL-4000 serien er ikke fastsat endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere