Annonceindlæg fra Common

Netværksforening styrker vidensudveksling om IBM Power Systems

Den 24.-25. oktober afholder den IT-faglige brugergruppe Common Denmark sit årlige event med fokus på IBM Power Systems.

Medlemmer har gratis adgang til arrangementet, der byder på keynotes, to spor med et fagligt højt niveau og mulighed for at udbygge det IT-faglige netværk. Det giver nyttig inspiration til, hvordan virksomheden optimerer sin investering og bruger platformen mere effektivt.

”I koncerner med store IT-afdelinger kan du ofte finde fagligt ligesindede at sparre med. Men i mindre eller mellemstore virksomheder – som der trods alt er langt, langt flere af – er det ofte kun ganske få personer, som på stort set egen hånd udvikler løsninger og holder systemer i luften. Det giver nogle faglige udfordringer,” konstaterer Jesper Hemmet Omer, IT-chef i HT Bendix A/S og formand for den IT-faglige netværksgruppe Common Denmark.

”Her kommer IT-faglige netværksgrupper som vores ind i billedet og giver adgang til værdifuld sparring gennem kontakt til hundredvis af andre fagpersoner, hvoraf mange sidder i præcis samme situation som dig selv. Det er nok den kvalitet, medlemmerne i Common Denmark oftest fremhæver,” siger han.

To-dages event med networking og vidensudveksling i centrum

Med mere end 40 år på bagen er Common Denmark en af landets ældste IT-faglige netværksgrupper. Foreningens primære, faglige omdrejningspunkt er i dag operativsystemet IBM i og platformen IBM Power Systems, som anvendes af op mod 800 danske virksomheder.

”Så med knap 200 medlemmer har vi fat i ca. hver fjerde af dem, der bruger platformen. Men vi har også plads til flere,” konstaterer Jesper Hemmet Omer.

Common Denmark arrangerer en række seminarer på årsbasis – senest bl.a. et kodeseminar. Dertil kommer et annual event, der i år finder sted på Comwell Hotel i Køge den 24.-25. oktober. Arrangementet er gratis at deltage i for medlemmer og omfatter en række faglige spor fordelt over to dage samt middag og networking.

Samarbejde og inspiration er fint – direkte salg er ikke

”Seminarer og års-event er en god måde at møde hinanden på. Ikke mindst fordi vi er en ganske bred forsamling, der også tæller et antal ISV’er og business partners, der ikke nødvendigvis har meget at gøre direkte med hinanden til hverdag. IBM Danmark er også inde over. Af vedtægtsmæssige hensyn kan de ikke være medlemmer, men yder bistand og støtte i form af bl.a. viden og talere til vore arrangementer og seminarer,” siger Jesper Hemmet Omer.

Som netværksforening baseret på frivillig, ulønnet arbejdskraft står Common Denmark fast på et kodeks, der tilsiger diskretion omkring interne drøftelser. Ligeledes har man et princip om, at foreningen aldrig må blive et salgsforum. Hvilket navnlig er af betydning, når ISV’er og partnere også er velkomne.

”Selvfølgelig skaber Common Denmark kontakt mellem fagfolk og virksomheder, og nogle gange fører det til salg eller samarbejde. Det er helt fint. Men medlemmer må ikke bruge foreningen som decideret salgskanal. Det er og bliver neutral grund, hvor man udveksler faglige erfaringer, tips og viden om teknologien og – basalt set – lærer af hinanden,” siger Jesper Hemmet Omer.

”Meget billig efteruddannelse og virkelig gode kontakter”

Selv opfatter han medlemsskab og seminarer hos Common Denmark som en meget billig efteruddannelse og fremhæver, hvordan foreningen har skabt kontakt til mange andre Power Systems-brugere, som i vidt omfang drager nytte af hinanden til inspiration og support.

”Selv med mange års erfaring med Power Systems står jeg undertiden i situationer, hvor jeg kører fuldkommen fast i et problem. Og så er det ganske enkelt utroligt rart at kunne gribe telefonen og ringe til en fagfælle, der måske har en idé til, hvordan man kommer videre,” tilføjer Jesper Hemmet Omer.

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Remove the Dinosaurs - Service Management with Micro Focus SMAX
Based on an EMA research, ITSM related initiatives are able to provide a hub of innovation for all of IT. The key lays in the investment of more dynamic processes and a higher degree of automation. Furthermore the value resides in a faster and easier deployable and adoptable solution. The Service Management Automation suite (SMAX) from Micro Focus is providing you the optimal solution to enable new levels of efficiency and effectiveness – moving you forward in your digital transformation.