Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

-Vi er afhængige af specialiserede forretningspartnere, eftersom vi ikke har kapacitet til at levere hele værdikæden. Vi er glade for at have IFS som partner, hvilket sikrer, at vi kan give vores kunder den bedst mulige kundeoplevelse, siger Head of Business Development i Beijer Electronics, Mats Sjöberg. 

Sådan samarbejder Beijer og IFS

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics har gennem de seneste 40 år specialiseret sig i digitale løsninger inden for software, hardware og services. Virksomheden er inde i en spændende fase i en branche, hvor Industri 4.0 har fået fæste, ikke mindst blandt fremstillingsvirksomheder hvor der er et stort forretningspotentiale.

For 4-5 år siden indledte Beijer Electronics sin rejse mod en helt ny forretningsmodel. Takket være IoT er virksomheden lykkedes med transformationen fra klassisk producent og forhandler af elektroniske produkter til serviceleverandør inden for dataanalyser.

Nye metoder til dataanalyse
Mats Sjöberg, Head of Business Development i Beijer Electronics, forklarer baggrunden for forandringen:

-Vores største gevinst er, at vi har forandret vores tilbud til kunderne og transformeret virksomheden med IoT. Vi undersøgte, om vi kunne analysere informationen fra vores produktionsanlæg på nye måder, så vi kunne drage konklusioner på baggrund af data. Oprindeligt ønskede vi at forbedre den planlagte vedligeholdelse af vores maskinpark, men efterhånden plottede vi mere og mere information ind i analysen, herunder også cloudløsninger.

Denne tilgang genererede enorme mængder interessant information fra flere aktører, og tanken om fuldstændigt at skifte retning og forretningside begyndte at tage form. Mats Sjöberg og hans team indså, at de ikke selv ville kunne løfte opgaven. Hvis Beijer Electronics skulle sælge over hele verden, havde de brug for at inkludere en specialiseret partner i deres økosystem.

IFS hjælper med nye arbejdsgange
IFS IoT Business Connector blev forretningspartneren. Ved hjælp af avanceret Machine Learning og AI forbedrede Beijer den planlagte vedligeholdelse og automatiserede arbejdsgangene. Fjernstyringen har også øget livslængden på Beijers maskiner, fordi det nu er muligt at håndtere reparationsbehov remote. Ved at gøre data tilgængelige i ERP-systemet har Beijer effektiviseret dataprocesserne og styrket kvaliteten i de analyserede data. 

-Samarbejdet med IFS sikrer en enkel integration af de forskellige IoT-data. Vi er afhængige af vores specialister, da vi ikke har kapacitet til at levere hele værdikæden fra ERP-system til det mindste tilbehør. Med IFS som partner kan vi give vores kunder den bedst mulige oplevelse, siger Mats Sjöberg.

Flere specialiserede forretningspartnere
Han forventer, at behovet for specialiserede forretningspartnere vil stige i de kommende år:

-Behovet for avancerede, strukturerede data og analyser vil kun gå én vej - op. Beijer Electronics har brug for at analysere data fra mange kilder - fra produktion til salg og service - for at skabe intelligente dataflows gennem hele forretningsprocessen. Det vil føre til nye forretningsmodeller og ændre salget fra produkter til services. Vi kommer definitivt til at se en stigning i behovet for specialiserede forretningspartnere, forudser Mats Sjöberg.

Mats Sjöbergs 3 tips til virksomheder som skal i gang med digital transformation:

  1. Identificer potentielle forretningspartnere

Den hurtige teknologiske udvikling gør det umuligt at præstere på egen hånd på alle områder. Det er svært selv at have det fulde overblik.

  1. Kend dine data

Begynd i det små og gør dig fortrolig med, hvilken type information og data din virksomhed genererer. Hvis du ønsker at forudse vedligeholdsbehov, skal du vide, hvilken type data du skal bruge for at kunne gennemføre analysen. Saml data, kig på tendensrapporter, identificer afvigelser og forsøg at forstå, hvad der sker.

  1. Involver hele organisationen

Start med en afdeling og analyser derefter, hvilke andre afdelinger der kan gøre brug af IoT. Hvilke behov har de enkelte afdelinger? Indled dialogen med dine kollegaer og lær derigennem at forstå.

Download IFS IoT Business Connector

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.