Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Få ting er omgærdet af større usikkerhed end Brexit. Der er stadig en lille chance eller risiko, om man vil, for at Brexit aflyses, og Storbritannien forbliver i EU. Men mon ikke danske virksomheder gør klogest i at forberede sig på et exit.

Hvilke konsekvenser får Brexit for danske virksomheder? Der tegner sig et stort, komplekst scenarie med tråde ud i alle dele af den enkelte organisation. Her kigger vi på, hvordan Brexit vil påvirke Supply Chain Management (SCM). SCM forstået som et bredere begreb end ren logistik. Det handler her om den software, der styrer alt fra leverandører og distributører til råvareforsyning, informationsflows, pengestrømme osv., der relaterer sig til en virksomheds leverancekæde.

Den store import/eksport udfordring

Den mest åbenlyse udfordring bliver håndteringen af import og eksport mellem Storbritannien og EU. I 2018 gik hele 46 procent af Storbritanniens samlede eksport til EU. Kigger vi på vareflowet den anden vej, udgjorde importen fra EU til Storbritannien 54 procent. Det er rigtig mange varer, der transporteres!

En dansk virksomhed, der eksporterer og/eller importerer til og fra Storbritannien, bliver helt klart påvirket af Brexit. Forvent længere ekspeditionstider på toldhåndtering og længere leveringstider i det hele taget. Forvent også større administrationsomkostninger samt øget risiko for højere afgifter og skatter.

Ifølge den britiske regering er det vanskeligt at opgøre, hvor stor påvirkningen bliver. Brancher som levnedsmiddel, landbrug og lægemidler kan få rigtig store problemer. Briterne frygter for udeblevne leverancer og dermed mangel på vigtige varer. Den anden side af den sag er, at en del virksomheder i EU, herunder også danske, vil få problemer med salg og leverancer til Storbritannien. Med andre ord, færre penge i kassen.

Et eksempel på de frygtede konsekvenser er, at britiske virksomheder forventes at skulle punge ud med 15 milliarder pund - over 130 milliarder kroner - om året for håntering af toldformularer, hvis det bliver et hårdt Brexit uden udtrædelsesaftale. Man kan roligt regne med, at selv danske virksomheder, der handler med Storbritannien, vil blive påvirket af dette.

Krav om større indsigt i SCM-processerne

Der vil uden tvivl komme skærpede krav til indsigt i SCM-processerne. Det vil indebære øgede krav om tilgang til både historiske data og realtidsdata, som kan give virksomhederne bedre muligheder for at modellere scenarier og planlægge.

Det handler om både forretningsinterne data og eksterne data som fx toldhåndtering, ændrede afgifter og skatter og ændrede kvoter. Derudover kan priser, valutakurser og administrationsomkostninger blive påvirket ligesom det tilgængelige udbud af nødvendige råvarer og produkter.

For virksomhederne bliver det endnu vigtigere at have hurtig adgang til detaljeret information om produkter og råvarer, om leverandører og kunder, priser, aftaler mm. Nye løsninger vil være påkrævede til håndtering af likviditet, håndtering af data under hensyn til integritet og håndtering af britisk moms (VAT).

Og endelig, hvis alt dette bliver for besværligt, så vil der være behov for detaljerede data om alternative kunder og leverandører, så virksomhederne kan analysere, hvordan en alternativ strategi vil påvirke salg og risici.

Bundlinjen er, at der vil være skærpede krav til forretningssystemerne i almindelighed og især til SCM-software, datahåndtering og analyseværktøjer. Hvis din virksomhed handler med Storbritannien, er det på høje tid at tage fat.

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg