Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche. De har høje ambitioner og er ikke bange for at afprøve nye teknologier og arbejdsgange for at ligge i front. Cheer Pack er sådan en type virksomhed.

Selvom Cheer Pack allerede er markedsleder, afsøger virksomheden løbende nye muligheder for at lægge yderligere afstand til sine konkurrenter. Derfor var det oplagt for IFS Labs at gå med i et fælles projekt om den selvstyrende fabrik.

Cheer Pack er den førende producent af klemposer i Nordamerika. Sortimentet omfatter sprøjtehætter, fleksible emballageposer og påfyldningsudstyr. Siden starten i 2011 har Cheer Pack produceret over fire milliarder klemposer.

Det var på IFS World Conference i Atlanta i maj 2018, Cheerpack første gang så mulighederne i at bruge robotter til at flytte materialer på fabrikken. IFS Labs demonstrerede på konferencen, hvordan forskellige teknologier og koncepter som AI og blockchain kan medvirke til at skabe den intelligente og selvstyrende virksomhed.

Vi viste blandt andet, hvordan vi kunne styre en flåde af selvkørende biler (eller robotter) fra vores ERP-system, og hvordan man med IFS Dynamic Scheduling Engine kunne optimere alle de opgaver, bilerne skulle udføre. Bilerne sendte oplysninger om problemer og forsinkelser tilbage til IFS-motoren, som automatisk tilpassede køreplanerne, så bilerne blev udnyttet optimalt.

Få det optimale ud af robotter

De allerfleste tænker medarbejderbesparelser, når de tænker robotter. Og ja, der er åbenlyse muligheder for at nedbringe omkostningerne, når man erstatter medarbejdere med robotter. Men ligningen indeholder meget mere end rene kroner-og-øre-besparelser.

Den tydeligste fordel er, at robotter er langt mere effektive end mennesker. Bortset fra lejlighedsvis vedligehold og opladningstid så kan robotter arbejde 24/7.

Når robotter integreres direkte i IFS’ løsning, sikrer man fx, at råmaterialerne til det forskellige produktionsudstyr leveres just-in-time. Man fjerner samtidig risikoen for menneskelige fejl og optimerer derved oppetiden på maskinerne. Og endelig er der det vigtige faktum, at robotter aldrig keder sig. Mennesker, der skal udføre den samme opgave igen og igen, mister ofte koncentrationen, hvilket får fejlraterne til at stige, så outputtet falder. Vi ser også, at sygefravær kan stige ved stereotypt arbejde.

Sådan er det ikke med robotter. De kan udføre den samme opgave på den samme måde igen og igen og igen uden beklagelser.

I Cheer Packs tilfælde skyldtes interessen for at investere i robotter imidlertid problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Live demonstrationen af IFS Labs’ koncept inspirerede Cheer Pack til at gå videre med robotprojektet. Planen var, at robotter skulle flytte materialer på både lageret og i produktionen. Første skridt var at bevise, at IFS Labs’ koncept kunne tilføre værdi til Cheer Packs processer og på fabriksgulvet.

Først testede to teams fra Cheer Pack og IFS Labs konceptet on-site med en MIR200 robot. Forsøget forløb godt, men påviste også nogle nødvendige ændringer til processerne, på fabrikken og i ERP-løsningen for at få løsningen til at fungere.

Det var nødvendigt at ændre lagerindretningen, så robotterne kunne parkere vognene i deres båse. Der var også behov for at tilføje ekstra konfigurationer i ERP-systemet.

Udrulningen

Alt i alt var de fleste udfordringer lette at løse, og Cheer Pack besluttede at gå videre med en live-implementering af robotløsningen. Virksomheden har nu en stor robotflåde og har implementeret adskillige løsninger med materialeflytning. Omkring tre måneder efter det indledende forsøg var de første robotter i drift og havde travlt med at fragte materialevogne rundt på fabrikken.

Resultaterne er meget positive. Ifølge IT-direktøren i Cheer Pack, Alex Ivkovic, forventer virksomheden at spare over 1.5 millioner USD om året. Derudover vil hver eneste medarbejder blive opgraderet til en stilling med højere kvalifikationskrav, hvilket vil afhjælpe Cheer Packs medarbejderudfordring.

Hvis du er blevet inspireret af dette, er du velkommen til at kontakte os og høre om, hvordan IFS Labs kan hjælpe din virksomhed.

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg