TopnyhedColumbus henter topprofil fra PA Consulting Group ind som ny CEO: Her er den nye direktør

Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Af Christian Pedersen, Chief Product Officer, IFS

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform. Groft sagt har vi skelnet mellem to modeller: Rene ERP-systemer med moduler og komponenter designet til at arbejde sammen i et komplet system, og best-of-breed-løsninger baseret på forskellige sammenkoblede produkter erhvervet gennem opkøb, måske præsenteret bag et fælles interface.

I IFS har vi altid været tilhængere af den første model, men spørgsmålet er, om de veldesignede, komplette ERP-systemer er gearede til fremtiden. Holder filosofien om at samle alt på én platform? Jeg tror det ikke. Uanset hvor godt designet et ERP-system er, så vil det i stigende grad skulle integrere med andre softwareapplikationer, forbundne enheder, cloudressourcer mv., hvilket gør det urealistisk at ville favne hele forretningen i ét system.

Mange virksomheder vil stadig kunne høste fordele af et bredt ERP-system, som håndterer kerneelementerne i værdikæden. Økonomisk og tidsmæssigt er der besparelser at hente, fordi man undgår det store arbejde med integrationer, som følger med, når man vælger best-of-breed-løsninger. Et godt ERP-system bør fungere som et åbent kontorlandskab, hvor alle frit kan samarbejde og interagere med hinanden. Det har best-of-breed-løsninger - uanset om de er ejet af den samme softwareleverandør eller ej - svært ved at leve op til. De sætter vægge op, hvor der skulle være vinduer og døre.

Deltag i lanceringen af IFS Cloud den 10. marts og se IFS's bud på fremtidens ERP-system - Registrer dig her>>

Den tredje vej

Men behøver vi at have denne skelnen? Måske findes der en tredje vej. Hvad nu hvis integrationen af flere softwaresystemer - og de automatiserede transaktioner mellem disse - kunne foregå uden eller med en lav grad af kode og foretages af interne superbrugere? Eller hvis andre softwaresystemer kunne tilgå data og funktionalitet i ERP-systemet lige så enkelt og elegant som systemet selv? Jeg tror, det er den vej, ERP skal bevæge sig.

Mange avancerede virksomheder anvender fuldt integrerede ERP-systemer, som i princippet dækker alt. Men uanset hvor komplette systemerne er, vil der være et stigende behov for at integrere. Det er der flere årsager til. De vigtigste er:

  • Der er store fordele forbundet med at automatisere leverandørkæder og efterspørgselsplanlægning, og derfor ønsker flere og flere virksomheder at skabe integration mellem egne ERP-systemer og underleverandørernes systemer.
  • Ønsker virksomheden at udnytte konkurrenceeffekten af at skabe et netværk med sine samarbejdspartnere, er det en forudsætning, at ERP-systemet kan åbnes op for et eksternt økosystem.
  • Udnyttelse af IoT til at forudsige vedligehold, automatiseret produktion og business process automation kræver også, at ERP-systemet integrerer med andre systemer.
  • Cloud services til alt fra told-compliance til AI-optimeret lagerstyring kræver eksterne integrationer.

Af disse og mange andre årsager bør virksomheder forvente, at deres ERP-systemer skal integrere med flere og flere systemer. Derfor er det nødvendigt at finde en smidig metode til at igangsætte, hvad vi kan kalde en ”stack-approach”. Værdien findes ikke længere inden for ERP-systemets fire vægge, men i at samarbejde, integrere og dele systemer åbent som en del af et økosystem. Det er her guldet ligger.

Deltag i lanceringen af IFS Cloud den 10. marts og se IFS's bud på fremtidens ERP-system - Registrer dig her>>

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.