Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Af Christian Pedersen, Chief Product Officer, IFS

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform. Groft sagt har vi skelnet mellem to modeller: Rene ERP-systemer med moduler og komponenter designet til at arbejde sammen i et komplet system, og best-of-breed-løsninger baseret på forskellige sammenkoblede produkter erhvervet gennem opkøb, måske præsenteret bag et fælles interface.

I IFS har vi altid været tilhængere af den første model, men spørgsmålet er, om de veldesignede, komplette ERP-systemer er gearede til fremtiden. Holder filosofien om at samle alt på én platform? Jeg tror det ikke. Uanset hvor godt designet et ERP-system er, så vil det i stigende grad skulle integrere med andre softwareapplikationer, forbundne enheder, cloudressourcer mv., hvilket gør det urealistisk at ville favne hele forretningen i ét system.

Mange virksomheder vil stadig kunne høste fordele af et bredt ERP-system, som håndterer kerneelementerne i værdikæden. Økonomisk og tidsmæssigt er der besparelser at hente, fordi man undgår det store arbejde med integrationer, som følger med, når man vælger best-of-breed-løsninger. Et godt ERP-system bør fungere som et åbent kontorlandskab, hvor alle frit kan samarbejde og interagere med hinanden. Det har best-of-breed-løsninger - uanset om de er ejet af den samme softwareleverandør eller ej - svært ved at leve op til. De sætter vægge op, hvor der skulle være vinduer og døre.

Den tredje vej

Men behøver vi at have denne skelnen? Måske findes der en tredje vej. Hvad nu hvis integrationen af flere softwaresystemer - og de automatiserede transaktioner mellem disse - kunne foregå uden eller med en lav grad af kode og foretages af interne superbrugere? Eller hvis andre softwaresystemer kunne tilgå data og funktionalitet i ERP-systemet lige så enkelt og elegant som systemet selv? Jeg tror, det er den vej, ERP skal bevæge sig.

Mange avancerede virksomheder anvender fuldt integrerede ERP-systemer, som i princippet dækker alt. Men uanset hvor komplette systemerne er, vil der være et stigende behov for at integrere. Det er der flere årsager til. De vigtigste er:

  • Der er store fordele forbundet med at automatisere leverandørkæder og efterspørgselsplanlægning, og derfor ønsker flere og flere virksomheder at skabe integration mellem egne ERP-systemer og underleverandørernes systemer.
  • Ønsker virksomheden at udnytte konkurrenceeffekten af at skabe et netværk med sine samarbejdspartnere, er det en forudsætning, at ERP-systemet kan åbnes op for et eksternt økosystem.
  • Udnyttelse af IoT til at forudsige vedligehold, automatiseret produktion og business process automation kræver også, at ERP-systemet integrerer med andre systemer.
  • Cloud services til alt fra told-compliance til AI-optimeret lagerstyring kræver eksterne integrationer.

Af disse og mange andre årsager bør virksomheder forvente, at deres ERP-systemer skal integrere med flere og flere systemer. Derfor er det nødvendigt at finde en smidig metode til at igangsætte, hvad vi kan kalde en ”stack-approach”. Værdien findes ikke længere inden for ERP-systemets fire vægge, men i at samarbejde, integrere og dele systemer åbent som en del af et økosystem. Det er her guldet ligger.

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg