Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Pres fra politisk side og fra investorer betyder, at mange virksomheder har kurs mod en mere bæredygtig drift. Det er vigtigt at have den rette teknologi med på rejsen. 

Flere og flere virksomheder er i gang med at planlægge, hvordan de skal komme i mål med minimeringen af CO2-udledning og et lavere ressourceforbrug. Mange kigger på muligheden for at implementere forretningsløsninger, der kan forbedre det miljømæssige output og især understøtte arbejdet med at reducere virksomhedens netto CO2-udledning.

-Tanken er rigtig, men problemet er, at det er uhyre vanskeligt at få styr på alle data, der relaterer sig til CO2-udledning. Det er måske ikke så svært at opgøre virksomhedens elforbrug og materialeindkøb, men der er ofte et hul i de forskellige virksomhedsprocesser, hvor man ganske enkelt mangler konkrete data om de enkelte områders reelle klimapåvirkning, forklarer teknisk direktør i IFS, Dan Matthews.

Dan Matthews, CTO, IFS

Med den rette teknologi er det i dag muligt at måle og indsamle denne type data på en måde, som ikke har kunnet lade sig gøre tidligere.

-Alle forretningssystemer er gode til økonomiske regnestykker, men vi har i IFS nu også gjort det muligt at regne på miljøpåvirkningen. Derudover er vi i stand til at koble miljøberegningerne med virksomhedens øvrige data, hvilket er ganske unikt, siger Dan Matthews.

Det bedste for planeten

IFS har længe haft fokus på bæredygtighed og har ambitiøse klimamål. Blandt andet skal IFS være CO2-neutral allerede i 2025, men det ikke i sit eget interne miljøarbejde, IFS skaber størst værdi for kloden.

Læs mere om IFS' arbejde med bæredygtighed

-Klimaforandringerne er vores tids mest afgørende udfordring. Vi har gjort os mange overvejelser om, hvordan vi bedst kan bidrage til den globale løsning på klimaproblemerne, siger Dan Matthews.

-Vi har mange kunder inden for tung industri, og de står for en betydelig del af CO2-belastningen. Så det bedste, vi kan gøre for planeten, er at hjælpe disse virksomheder med at reducere deres CO2-udleding og blive mere bæredygtige. Vi vil meget gerne støtte industriensgrønne omstilling, og det kan vi gøre med teknologi, der understøtter rejsen mod mere bæredygtig drift.  

Verdensførende ressourceoptimering

I kraft af den nyeste teknologi kan IFS integrere alle data og processer på én og samme cloudbaserede platform. Det betyder, at man kan få overblik over og kontrol med hele virksomhedens miljøpåvirkning.

-For produktionsvirksomheder handler det om klassisk optimering og planlægning af indkøb, produktion og logistik samt ikke mindst nye prognoseredskaber, som gør det muligt at producere i den rette mængde på det rette tidspunkt med henblik på at minimere svind. For servicevirksomheder handler det om at reducere transport, herunder at undgå genbesøg fordi teknikeren ikke havde de rette værktøjer eller reservedele med i første omgang, forklarer Dan Matthews.

Læs mere on IFS' løsninger til produktionsvirksomheder

IFS hører til blandt verdens førende leverandører af ressourceoptimeringsløsninger til serviceindustrien. Virksomheden er desuden den eneste, som kan integrere produktion og service gennem hele livscyklussen.

Læs mere om IFS' løsninger til servicefokuserede virksomheder

-Det er vigtigt at kunne tænke videre end det åbenlyse og tage nye skridt. Traditionelt har producenter designet og valgt komponenter ud fra et ønske om at minimere driftsomkostningerne. Men når man indregner hele produktets levetid i kalkulationerne, så betaler det sig hurtigt at vælge lidt dyrere komponenter eller materialer, hvis det har den effekt, at man kan undgå service- eller reparationsbesøg. Mange virksomheder er i gang med at forlade den lineære tankegang, hvor et produkt kasseres efter brug, og bevæger sig mod en mere cirkulær økonomi, hvor produkter på forskellig vis tilbagetages og får et nyt liv eller en ny funktion.

-Det kræver ikke blot et andet mindset, men også helt andre rutiner og processer for genbrug, genindvinding og genfremstilling. Det er vigtigt at have de rette teknologiske løsninger, som kan håndtere disse processer, siger Dan Matthews.

Download IFS' bæredygtighedsrapport 

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg