Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Af Darren Roos, CEO i IFS

Kombiner ny teknologi med en smart forretningsmodel og gør det så enkelt som muligt.

Det kan ikke komme som en overraskelse for læsere med interesse for tech trends, at AI, machine learning, åbne API’er og cloud spiller en vigtig rolle i fremtidens ERP-systemer. Men nye teknologier er ikke det eneste, der vil påvirke ERP-systemerne i 2020’erne. Også nye forretningsmodeller vil få indflydelse ERP-universet, som vi kender det i dag, og rejse nye forventninger til systemerne.

AI-toget kører i ekspresfart

AI og machine learning kan sammen flytte produktionsindustrien til helt nye niveauer. Vi har endnu slet ikke set teknologiernes fulde potentiale folde sig ud, men det kommer. En IFS-analyse fra november 2019 viste, at 40 procent af produktionsvirksomhederne forventer at anvende AI til lagerstyring og logistik. 36 pct. vil anvende AI til produktionsplanlægning og CRM. Over 60 procent af virksomhederne angiver produktivitetsforbedringer som en driver til at satse på AI.

Download our white paper to learn the full use cases of AI in business and how it can help improve your business

Hvis man vil forstå, hvorfor appetitten på AI er så stor, kan man kigge på just-in-time-produktion. Ideen med just-in-time er, at komponenterne skal leveres så sent som muligt i processen for at holde lageromkostningerne nede. Her kan AI åbne for helt nye tilgange til produktionsprocesserne og skabe nye muligheder, der kan øge produktiviteten betragteligt.

Åbne API’er er fundamentet

Åbne API’er er en anden teknologi, der vil transformere ERP. API’er, der er baseret på åbne standarder og er let tilgængelige for udviklerne, gør det væsentligt enklere at bygge brugervenlige løsninger og i et helt andet tempo, end vi er vant til. Det bliver meget hurtigere at skabe ny funktionalitet til slutbrugerne, fordi den digitale kerne og kompleksiteten løftes frem i lyset.

Åbne API’er forenkler også integrationen mellem eksterne applikationer, platforme, tjenester og databaser. I IFS er vi 100 procent committede til åbne API’er, som i vores øjne er en fremtidssikring både for vores kunder og os som udviklere.

Cloud er klar

Cloud er ikke længere en tendens, men et faktum. Dog er cloud ikke universelt udbredt, trods de store fordele teknologien byder på. Mange af de virksomheder, der tager skridtet ind i cloud, går kun halvvejs og prøver sig ofte frem med hybridløsninger. Risikoen ved den strategi er, at de dele af løsningerne, som forbliver i de traditionelle miljøer, bremser for fordelene og gevinsterne i cloud.

De største gevinster opnås med en helhjertet satsning på cloud. Jeg tror, at flere virksomheder vil indse dette i de kommende år. Virksomheder, der satser fuldt ud på cloud, vil blandt andet få bedre udnyttelse af AI og åbne API’er.

Servitization viser vejen

Begrebet ’servitization’ beskriver den udvikling, hvor virksomheder tjener penge på services frem for produkter. Det kan fx være producenten af ventilationsanlæg, der ikke tager sig betalt for selve ventilationsaggregattet, men for at levere et sundt indeklima baseret på sensormålinger på udstyret.

Det er en forretningsmodel, vi i IFS forventer vil øge kraftigt i de kommende år. Det skyldes især, at salg af services er en vej for produktionsvirksomheder til at opnå en tættere kunderelation. Det vil ske på to måder: enten på abonnementsbasis, som vi kender det fra softwareindustrien, eller ved at integrere services med produkterne som fx at koble husholdningsapparater til internettet.

Allerede i 2018 havde 62 procent af produktionsvirksomhederne opbygget forretningsmodeller med indtægter omkring eftermarkedsservices takket være predictive service og servicekontrakter. Men blot fire procent tilbød deres produkter helt og holdent som services. Der findes mange uudforskede muligheder i dette felt, men vær opmærksom på, at servitization ikke handler om at dræne kunderne for deres sidste penge, men om at levere virkelig kundeværdi.

Det skal være enkelt

Enkelhed er vigtigere end alt andet. Virksomheder afskyr at skulle kæmpe med en masse forskellige moduler i deres ERP-systemer, som kræver vanskelige integrationer, tilpasninger og opkoblinger. Processer og rapportering skal fungere smidigt og enkelt. Enkelhed bliver et nøglebegreb for ERP-systemer i fremtiden og forudsætningen for at høste gevinsterne ved de nye teknologier og forretningsmodeller.

Læs mere om IFS og vores løsninger på ifs.com

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Kære virksomhedsleder: Du sidder måske på en guldgrube

Servicekontrakter er uafhængige af markedssituationen og bidrager således med den forudsigelighed, som både ledelser og investorer tørster efter.

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg