BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Investeringer i fornybar energi, diversificering og muligheden for at tage nye forretningsmodeller i brug giver håb for en lys fremtid for energibranchen. Dette spår Colin Beaney, Global Industry Director for energibranchen i IFS. Han fremhæver disse branchetrends: nye partnerskaber imellem store og små aktører og et marked hvor forbrugeren efterspørger et miks af forskellige løsninger, til at dække deres energibehov.

I denne e-bog fra IFS kan du læse mere om de største udfordringer inden for energibranchen, og hvordan man kan løse dem.

Selvom det sidste år på mange måder har været svært, har den globale pandemi ikke bremset udviklingen af fornybare energikilder og en mere miljøvenlig energiproduktion. Presset for at spare på energi og reducere Co2-udslip er fortsat stort, og Colin Beaney fremhæver flere ændringer, som kan give grobund for optimisme for fremtiden.

– Aktørerne inden for energibranchen er i en interessant fase, hvor de bevæger sig fra ord til handling. Når jeg taler med kunder, partnere og andre interessenter, ser jeg et ønske om at begynde at indfri de løfter, som er blevet givet over de seneste år. Nye kapacitetsøgende investeringer betyder, at fornybar energi som sol, vind og vandkraft vil vokse hurtigt over de næste år, siger Colin Beaney.

Han ser en udvikling, som er drevet af bredt industrielt samarbejde og partnerskaber. Et voksende antal store, etablerede energivirksomheder slår sig sammen med mindre nyetablerede aktører i et fælles mål om at nå deres mål om reduceret udslip og skabe nye, mere langsigtede indtægtskilder. Der findes allerede flere eksempler på dette: For at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer og bane vejen for mere fornybar energi, har Pacific Gas & Electric Company (PG&E) og Tesla gået sammen om at bygge et batteribaseret energilagringssystem i Californien. I Tyskland investerer den globale energigigant BP og Ørsted i fossilfri hydrogenproduktion igennem en vinddrevet elektrolyseproces.

– Et resultat af den stærke trend mod fornybar energi er ligeledes at markedet bliver mere spredt. Både virksomhedskunder og private leder efter alternative kilder såsom solvarme og geotermisk varme for at supplere deres primære energiforsyning, og med tiden blive mindre afhængige af de traditionelle energileverandører, siger Colin Beaney.

Dette giver både udfordringer og muligheder. En konsekvens er for eksempel at producenter og distributører kan miste nogle af de faste indtægter. Derudover er de nationale elnet ikke alle steder designet til at leve op til kravene til nye decentraliserede måder at transportere fornybar energi.

– Samtidig findes der store muligheder for de mere fremsynede energivirksomheder for at finde nye indtægtskilder. Flere af de etablerede aktører kan begynde at sælge og tilbyde services relateret til solcellepaneler og lignende udstyr, som i dag ofte tilbydes af specialiserede nicheleverandører. De store energivirksomheder kan drage nytte af stordriftsfordele og veludviklede servicenetværk, som kommer forbrugerne til gode, siger Colin Beaney.

For at håndtere overvågning, vedligehold og service ad hundredtusinder af små produktionsanlæg, vil energivirksomhederne få behov for nye løsninger, som automatiserer dataindsamling og analyse. Digitaliserede processer, som øger driftssikkerheden, er en vigtig konkurrencefaktor, og analytikerne  IDC spår at mere end halvdelen af energivirksomhederne vil øge investeringerne i automatisering inden 2025.

– At implementere intelligente it-løsninger, som bruger kunstig intelligens og maskinlæring, vil være afgørende for at optimere driften og maksimere kundeværdien. IFS har mere end 30 års erfaring med at levere omfattende vedligeholdsløsninger til flere af verdens førende energivirksomheder. I og med at de nu diversificerer deres energimiks, skabes stadig mere komplekse organisationer, som kræver fleksible løsninger for at håndtere en række forskellige aktiviteter. At hjælpe disse virksomheder med at håndtere disse udfordringer var et vigtigt udgangspunkt, da vi designede IFS Cloud, som er den seneste version af vores forretningssystem, siger Colin Beaney.

Læs den seneste blog om fremtiden for energibranchen

Fakta

Diversificering i energibranchen

Fornybare energikilder udgør allerede en betydelig del af vores energiforsyning. For at konkurrere, diversificerer energivirksomheder fra fossile brændstoffer og investerer mere og mere i fornybar energi. Dette betyder nye udfordringer, som får virksomheder til at tage nye forretningsmodeller i brug, hvor de rette teknologiløsninger er afgørende for at lykkes.

 

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg