OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Annonceindlæg fra IFS Danmark A/S

ERP skal understøtte netværkseffekten

ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

Af Christian Pedersen, Chief Product Officer, IFS

Hvis du har prøvet det Gyldne Tårn i Tivoli, ved du, hvordan G-Force føles. Den samme kraft har verdensøkonomien nu været udsat for. Efter et fald på tre procent i 2020 forudser Verdensbanken, at den globale økonomi vil vokse med fire procent i år. Dygtige, progressive virksomheder har i al stilfærdighed forberedt sig til denne turn-around ved at investere i teknologi. Ikke blot for at optimere på de indre linjer, men for at gøre sig attraktive på de eksterne.

Flere investeringer kanaliseres over i forretningssystemer, der skaber the network effect - eller netværkseffekt. Det vil sige software, der gør det så let eller interessant at samarbejde med en virksomhed, at flere og flere samarbejdspartnere søger over i dens netværk på bekostning af konkurrenterne. De konkurrencemæssige fordele afledt af netværkseffekten kan spænde vidt, fra udvikling af mere intuitive produkter eller services og lavere costpriser til hurtigere svartider eller eliminering af leveranceproblemer. Særligt sidstnævnte kan blive en faktor, vi periodisk skal leve med, indtil verdensøkonomien kommer op i gear igen efter pandemien.

Professionel gruppedynamik

Netværkseffekten kan opstå i alle brancher. Den findes inden for logistik, hvor en tredjepartslogistikleverandør fx kan have et softwaresystem, der gør det nemt at samarbejde med mange forskellige handelspartnere i et automatiseret, gnidningsfrit platformsmiljø. Vi ser den i byggebranchen, hvor virksomheder med systemer, der understøtter samarbejde mellem byggeprojekter, leverandører og underleverandører, har en konkurrencefordel. Og den findes i produktionsindustrien, især inden for områder som bæredygtighed og one-click-manufacturing (3D), hvor enkle og smidige samarbejdsprocesser mellem netværkspartnere kan give konkurrencemæssige forspring.

ERP retter blikket ud af

Hidtil har ERP-systemernes vigtigste opgave været at optimere og smidiggøre transaktioner i virksomheder. Nu bliver opgaven at levere softwareapplikationer, der gør det samme, men for virksomheders økosystemer af samarbejdspartnere. ERP bliver nøglen til den platformsforretning, der i fremtiden bliver virksomheders stærkeste vækstmotor.

Vækstpotentialet i et logistikfirma kan sagtens ligge i at sammensætte standard transaktionssystemer, som shippingfirmaer og kunder oplever som mere brugbare end konkurrenternes. Det er ikke usandsynligt, at gevinsterne er større her end ved at finjustere på optimeringsknapperne i logistik-flowet igen og igen. Dertil kommer, at netværkseffekten er som en snebold, der tager fart. Når netværket er let tilgængeligt, brugbart og værdiskabende, vil det tiltrække flere, og dermed blive endnu mere attraktivt og så fremdeles. 

Nogle virksomheder kan bruge deres egne systemer til at disrupte markedet og skabe netværkseffekt. Andre skal arbejde på en anden virksomheds platform, hvilket igen vil tilføre værdi til netværket, som øger de konkurrencemæssige fordele. Nogle gange kan værdien ligge i noget så enkelt som at skabe fuld gennemsigtighed i leverancekæden. Tænk på, hvordan man som kunde i Amazon kan se, hvor mange enheder, der er på lager af en given lagerført vare, og hvordan andre e-com-leverandører har kopieret netop denne værdiskabende funktionalitet.

Evnen til at skabe netværkseffekt får voksende betydning i alle brancher, som skal få forsyningskæder, efterspørgsel, kapacitet og andre kritiske faktorer til at gå op i en højere enhed for at kunne levere gode kundeoplevelser. Og det er vel det, vi alle ønsker?

Førende leverandør af forretningssystemer (ERP, EAM, FSM)

IFS™ udvikler og leverer forretningssystemer til kunder over hele verden, som producerer og distribuerer produkter, vedligeholder aktiver og driver serviceorienteret virksomhed. Vores 4.000 medarbejdere hjælper mere end ti tusind kunder rundt om i verden via egne kontorer og vores partnernetværk.

Læs mere om IFS Danmark A/S
Kontaktinfo:

IFS Danmark A/S

Arne Jacobsens Allé 15-17

2300 København S

https://www.ifs.com

Skyen er nøglen til bæredygtig drift

Arbejdet med bæredygtighed kræver indsigt.

Teknologi er afgørende for den grønne omstilling

Trods de store udfordringer under COVID-pandemien ligger interessen for at arbejde med bæredygtighed på et højt niveau.

Volvo har knækket koden til remanufacturing

Remanufacturing indsamler brugte komponenter fra køretøjer over alt i verden og genfremstiller dem i samme kvalitet som nyproducerede komponenter.

Norges største eldistributionsselskab vælger IFS Cloud

IFS Cloud skal anvendes af 1800 brugere for at sikre strømlinede arbejdsprocesser på tværs af hele virksomheden.

Fremtidens energibranche

Fortsat fremgang for fornybar energi kræver intelligente it-løsninger

Smart teknologi skaber lønsom vækst i kølvandet på pandemien

Ifølge Martin Gunnarsson, Senior Vice President i IFS R&D, får Covid-19 virksomheder til at ændre deres digitale forretningsmodel.

ERP skal ud af osteklokken

Grundfortællingen om ERP har altid været, at det er systemer, der favner alle kernefunktioner i en samlet platform.

Kunstig intelligens spotter vores naturlige begrænsninger

Af Lars Kaaberbøl Kristensen, Sr. Principal Sol Architect, IFS

Julemanden optimerer ruten med IFS Service Management-platform

Julemanden ved, at det I år er vigtigere end nogensinde at sprede glæde og give gaver. Der er ikke plads til fejl, når han skal nå at dele gaver ud.

Er du klar til at lægge arm med den cirkulære økonomi?

Køb-og-smid-væk-kulturen er på retræte.

Enkelhed er rammen om fremtidens ERP-systemer

Enkelhed er den fælles paraply for de 5 store tendenser, der kendetegner fremtidens ERP-systemer.

Overlad arbejdet til maskinerne og styrk lønsomheden

Sådan kan kunstig intelligens give dig flere tilfredse kunder - fra kundeservice til serviceteknikerne i marken.

Her gør robotter en forskel i produktionen

Bas de Vos, Director IFS Labs: Mange af vores kunder er udfordrere i deres branche.

Brexit skærper kravene til forretningssystemerne

Mange danske virksomheder vil blive påvirket, når Brexit realiseres. Virksomhederne skal håndtere nye data, og det vil især kunne mærkes i systemerne.

Hop med på den nye kundetendens: Servitization

Glem alt, hvad du har lært om at sælge det billigste, bedste eller hurtigste produkt. Nu handler salg om servitization.

3 tips fra Beijer Electronics: Sådan bliver din virksomhed mere digital

Den svenske techvirksomhed Beijer Electronics ønskede at forandre og forbedre sit produktudbud og transformere virksomheden med IoT.

Smarte applikationer er solid ballast under finansiel turbulens

2019 tegner til at blive et turbulent år. Hvordan ruster virksomhederne sig bedst til dette? Jeg ser tre tendenser, som CFO’en bør holde øje med.

Er du klar til kunstig intelligens i 2019?

2019 tegner til at blive et spændende år for produktionsindustrien. Året, hvor kunstig intelligens bryder gennem loftet og begynder at skabe værdi.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg