Artikel top billede

Nu kan man også anvende Silverlight på eksempelvis Nokias N97.

Microsofts Silverlight klar til Symbian-platformen

Microsoft har frigivet Silverlight til Nokias Symbian-platform. Se hvad det kan bruges til.

Silverlight, der er Microsofts bud på en konkurrent til Adobes Flash, er udset til at skulle løfte Microsofts egne smartphone-produkters multimedie-del.

Nu bejler selskabet også til Nokias Symbian-platform, så det er muligt at anvende Silverlight til applikationer på Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 og Nokia N97 Mini og at se Silverlight-baserede web-applikationer i mobil-browseren.

Dermed bliver det eksempelvis muligt at se video i H.264-formatet direkte i browseren på Symbian-smartphonen, og ved hjælp af teknologien IIS Smooth Streaming kan man se live-streams, forklarer Microsoft.

Den offentlige beta af Silverlight til Symbian har været ude siden marts og er ifølge Microsoft downloadet mere end 20.000 gange.

Flash, Silverlight og HTML5

Der har på det seneste været en del debat om Flash på smartphones, fordi Apple har valgt at holde fast i, at Flash ikke får lov til at komme ind på iPhonen.

"Flash ligner en teknologi, der har haft sin tid og nu er på retur, hvorimod HTML5 ligner en teknologi, der virkelig er på vej frem nu," lød analysen for nylig fra Steve Jobs.

Selvom Microsoft mener, at det er HTML5 og H.264-formatet, der skal levere video i Internet Explorer i fremtiden, og selvom selskabet gøre hvad det kan for at fremme Silverlight, har selskabet samtidig fredet Adobes Flash.

"Der er problemer med Flash, særligt omkring stabilitet, sikkerhed og ydeevne. Vi arbejder tæt sammen med Adobes ingeniører, og deler information om de problemer, vi kender til i vedvarende diskussioner. På trods af disse problemer, fortsætter Flash med at være en vigtig del af at levere en god brugeroplevelse på nutidens internet," har Microsoft tidligere udtalt.

Silverlight til Symbian kan downloades fra Nokias Ovi Store og fylder 3,85 MB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere