Artikel top billede

Sådan vil Microsoft sikre apps til Windows Phone 7

Mircosoft opfordrer udviklere til at begynde at designe apps til Windows Phone 7 og tror på, at der er penge at hente, selv hvis styresystemet ikke bliver en kæmpe-sællert.

En stor del af kampen på smartphone-markedet handler ikke bare om hardware og fede menuer, men også i høj grad om de tilhørende apps.

Apple har haft kæmpe succes med deres App Store, der tæller mere end 200.000 apps, mens Google har lanceret Android Market, der dog endnu ikke er kommet til Danmark.

For at udvikle apps og spil til Windows Phone 7 skal man bruge enten Silverlight eller XNA.

At det kun er muligt at udvikle ved hjælp af disse har allerede givet Microsoft problemer, da Mozilla, der står bag Firefox, meddelte, at de stopper udviklingen af Firefox til Windows Phone 7, fordi der ikke understøttes udvikling af programmer med native kode som C.

Jamie Rodriguez, der er udvikler og såkaldt evangelist for Microsofts nye styresystem til mobiltelefoner, forklarer dog, at det er et helt bevidst valg at satse på Silverlight og XNA.

"Vi har allerede millioner af udviklere på disse platforme. De vil hurtigt kunne komme i gang med at udvikle apps til Windows Phone 7," siger Jamie Rodriguez og fortsætter:

"Vi har to stærke platforme, og vi mener, at det er det rigtigt at satse på dem for at sikre sikkerheden og brugeroplevelsen. De ting er så vigtige for os, at vi ikke bare kan lade udviklerne gøre, som de har lyst til."

Generelt har Microsoft valgt en meget kontrolleret strategi, når det gælder apps. En strategi, der kommer til at ligge mellem Android, der er kendt for sin åbne platform, og Apple, der er kendt for sin meget styrede platform.

"Det gode ved at komme ind på markedet sent er, at vi kan lære af vores konkurrenters succeser og fiaskoer. Android har en meget åben platform, men har ikke så høj sikring af kvalitet og sikkerhed," siger Jamie Rodriguez.

"Apple derimod går efter vores mening langt videre end bare at sikre kvaliteten. Den måde, du skriver koden på, er meget begrænset. Det, synes vi, er for ekstremt," understreger han.

Apps til Windows Phone 7 skal sælges på Windows Marketplace, og Microsoft vil blandt andet tjekke, om applikationerne kører pålideligt, ikke suger batteriet eller ikke er sikre.

"Vi vil prøve at gøre det så gennemskueligt som muligt, og så vil vi indgå i en dialog med udviklerne, hvis ikke deres app kan blive godkendt, så de kan få foretaget de nødvendige ændringer," siger Jamie Rodriguez.

Nemt at gøre sig bemærket med en app

Da ingen ved hvor stor en markedsandel, der kan tilfalde Windows Phone 7-styresystemet, kan det som udvikler være svært at vide, om det kan betale sig at udvikle til denne platform.

På trods af dette, mener Jamie Rodriguez dog, at der er stort potentiale i som udvikler at være med fra start.

"Selv hvis vi kun skulle få en lille bid af markedet, er det stadig et kæmpe antal telefoner, og ja, iPhone og Android har mange kunder, men til gengæld er det også som udvikler svært at gøre sig gældende i mængden. Det er en meget lille del af apps'ne der bliver tjent penge på. Langt størstedelen forsvinder bare i mængden," siger Jamie Rodriguez.

Windows Marketplace, der bliver handelspladsen for apps til Windows Phone 7, kommer langt hen af vejen til at ligne App Store.

Ud over de mange funktioner, som kendes fra konkurrenterne, vil Microsoft også tilbyde brugerne at prøve apps'ne, inden de køber dem.

"Vi mener, at der er store muligheder i at lade brugerne prøve produkterne først. Udviklerne kan vælge det til og selv bestemme, om det skal være en tidsbegrænset periode eller dele af spillet, som er låst," siger Jamie Rodriguez.

Forhåbningen er, at brugerne vil prøve en masse apps og købe dem, de kan lide, og Jamie Rodriguez tror, at det giver gode muligheder for øget salg.

"Hvis det handler om dyre programmer til din pc, så vælger jeg ofte en prøveversion, fordi jeg ikke vil bruge pengene på den fulde version. Apps til smartphones er dog så billige, at hvis jeg bare synes lidt om programmet, vil jeg købe det," siger Jamie Rodriguez.

Ud over Windows Marketplace vil der også blive lavet Zune Marketplace, hvor der kan købes musik og film til medieafspilleren på Windows Phone 7.

Hvor stor markedsandel, Windows Phone 7 får, vil vise sig, når den langt om længe rammer butikker verden over til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere