Artikel top billede

Sådan vil SAP og Sybase gøre erhvervslivet mobilt

Knap tre måneder efter SAP's opkøb af Sybase annoncerer de, hvordan deres produkter skal kombineres, så virksomheder har adgang til forretningsapplikationer overalt.

Frankfurt: Softwaregiganten SAP har med deres opkøb af Sybase lagt op til, at deres fokus skulle ændre sig markant.

Torsdag kunne den ene halvdel af SAP's lederduo, danske Jim Hagemann Snabe, så præsentere SAP's og Sybases fremtidige visioner.

På side to kan du læse mere om, hvordan Jim Hagemann Snabe tror danske virksomheder vil tage imod de nye muligheder.

Den helt store nyhed, der blev annonceret var, at SAP og Sybase om mindre end ni måneder vil være klar med en ny mobil platform til erhvervslivet.

"Vi har nogle store muligheder foran os med dette opkøb og planen for fælles produkter. Vi mener, at den måde vi gør tingene på i erhvervslivet i fremtiden i høj grad vil blive præget af mobile enheder. Derfor vil vi give virksomheder mulighed for at tilgå deres forretningsapplikationer alle steder på alle enheder," siger Jim Hagemann Snabe.

Sammen vil SAP og Sybase skabe en mobil platform til virksomheder, der baseret på åbne standarder, som samler forskellige teknologier og gør dem tilgængelige på alle de større mobil-styresystemer.

"Vi skaber en ny mobil platform, der kombinerer styrken i Sybase mobil-infrastruktur og muligheden for at tilgå SAP-programmers processer og data. På den måde vil det være hurtigt at skabe nye mobile oplevelser ovenpå vores eksisterende software," forklarer Jim Hagemann Snabe.

Ideen er at skabe et nyt øko-system, hvor kunder, parnere og tredje-parts leverandører kan bygge deres egne specialløsninger ovenpå SAPs eksisterende software og på den måde gøre forretningsapplikationer tilgængelige overalt.

"Ved at åbne op for et helt nyt økosystem, regner vi med, at vi vil opleve innovation, som vi slet ikke havde forestillet os," siger Jim Hagemann Snabe.

Samtidig arbejder SAP ud fra ideen om, at kunderne ikke hele tiden ønsker nye udgaver og opdateringer af den tunge back-end-software, som SAP tilbyder.

Til gengæld forudser SAP, at virksomhederne hele tiden er interesseret i at ændre måden de bruger dataene på, og hvordan de integerer med dem. Derfor skal den nye mobile platform skabe mulighed for hele tiden at ændre front-end softwaren, så den kan imødekomme nye behov.

Guldkalv nummer 2: In Memory teknologi

En anden af de helt store annonceringer var i forhold til brugen af såkaldt in-memory teknologi, der fungerer ved, at bruge database-information fra RAM-hukommelsen.

SAP og Sybase vil inddrage in-memory på tværs af deres produkter til data management, så kunder har mulighed for at tilgå alle typer data øjeblikkeligt i real-tid.

"Der er store muligheder i at lade virksomheder tilgå store mængder data i realtid. De vil få muligheden for meget hurtige at analysere alle typer af data og reagere ud fra det. Det vil gøre virksomheder betydeligt mere konkurrencedygtige," siger Jim Hagemann Snabe.

Med de nye tiltag til sammen mener SAP, at der er skabt grobund for en hel ny måde at føre forretning på.

"Samlet set vil vi tilbyde virksomheder at køre solide business intelligence-programmer inde i virksomheden, speede analysen op med in-memory teknologi, og til sidst gøre det hele tilgængeligt på mobile enheder," siger Jim Hagemann Snabe.

Danske virksomheder er klar

Computerworld fangede Jim Hagemann Snabe for at få svar på, hvad danske virksomheder kan bruge de nye tiltag til.

"Når man ser på norden som helhed og Danmark specielt, er virksomhederne og forbrugerne meget hurtige til at tage moderne teknologi til sig. Der er meget stor brug af mobile enheder, så jeg ser en stor mulighed for at tage traditionelle applikationer fra SAP og bringe dem ud til mange flere brugere med mobil infrastruktur," siger Jim Hagemann Snabe.

At danske virksomheder er klar til at bruge de nye mobile muligheder, er heller ikke kun gisninger fra Jim Hagemanns side:

"Jeg ved, at de danske virksomheder er klar. Jeg har selv haft mange diskussioner med danske virksomheder som kigger på mulighederne for at gøre deres mobile medarbejdere meget mere produktive. Blandt andet mange af de store virksomheder, der har folk globalt, og har brug for at kunne interagere med dem, som om de sad på kontoret."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere