Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Foto: Mikael Rieck)

Sahl-Madsen: Nettet kan blive vores vækstmotor

Reportage: Internettet kan bruges som vækst-motor. Men det kræver omtanke, mener videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K)

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) opfordrede tilhørerne hos Dansk IGF (Internet Governance Forum) på ITU-universitetet i København til at bruge internettet med stor omhyggelighed i dag - og i fremtiden.

"Vi må og skal finde løsninger til udviklingen af nettet og hvordan vi bruger det, ellers bliver det ikke den driver for vækst, værdi og økonomi, som vi havde forestillet os," lød det fra videnskabsministeren.

"Der er problemer med nettet. Det er slet ikke til alt det, vi bruger det til. Det intelligente køleskab virker ikke, fordi vi er løbet tør for IP-adresser og brugerne er bange for virus," sagde videnskabsministeren til et fyldt auditorium med omkring 230 tilhørere, der alle var kommet for at høre om fremtidens internet.

Tvunget til at skifte navn

På konferencen var hun sammen med internet-faderen Robert Kahn en af hovedtalerne på konferencen Dansk IGF, der er arrangeret af IT- og Telestyrelsen, DI/ITEK, Dansk Internet Forum, Red barnet samt Medierådet for Børn og Unge.

Charlotte Sahl-Madsen sagde, at mulighederne med nettet står i kø sammen med udfordringerne - og stillede retoriske spørgsmål til salen.

"Hvordan sikrer vi, at borgere og politikere interagerer uden fladpandethed. Hvordan sikrer vi privatlivets fred på internettet? Hvordan sikrer vi innovation og vækt? Hvordan sikrer vi, at unge ikke skal ændre navn, når de bliver ældre," spurgte hun.

Detet sidste spørgsmål var en kommentar til Google-boss Eric Scmidts nylige kommentar om, at unge i fremtiden er tvunget til at skifte navn for at undgå at blive fanget af fortidens synder på sociale netværk.

De fire V'er

Videnskabsministeren løftede dog stemningen i rummet ved at fortælle om de mange velgørende ting som e-learning, telemedicin og kommunikation, som nettet har bidraget med.

"Vi skal huske, at vi selv bestemmer udviklingen af internettet i fællesskab med resten af verden, så det kan bidrage til viden, vækst, velstand og velfærd," lød det fra talerstolen.

"Der er ingen tid at spilde," rundede hun af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere