Redaktionens favoritter: De bedste spil lige nu

Når efterårets mørke kommer snigende, er spilproducenterne klar med årets bedste titler, som vi kan hygge os med indendørs. Redaktionen afslører her sine aktuelle yndlingsspil.

1. Redaktionens favoritter

Hvad skal du kyle i indkøbskurven lige nu for at få en sublim spiloplevelse?

Titlerne står i kø for at erobre den eftertragtede plads på din computers harddisk, og det kan være svært at vælge.

For at gøre dit valg meget nemmere har vi samlet fem af redaktionens absolutte spilfavoritter til pc lige nu, og der er lækkerier i horisonten, uanset om du er til fodboldspil, blodig krig fra førstepersonsperspektiv eller tålmodighedskrævende strategi i selskab med legenden Sid Meier.

Husk også, at du kan læse om og se efterårets 10 sprødeste spil i PC Worlds galleri her.

1. Medal of Honor: Kontroversiel krig

Det actionpumpede og brutale Medal of Honor er tilbage - denne gang med afsæt i den kontroversielle krig i Afghanistan, hvor også danske soldater er i kamp.

I dagene før og efter den amerikanske invasion skal du først og fremmest indtage rollen som såkaldt Tier 1 Operator - dristige og dygtige amerikanske soldater, der opererer præcist og koldblodigt bag fjendens linjer og baner vejen for den resterende krigsmaskine.

Ondsindede nazister, som tidligere har præget Medal of Honor-serien, er skiftet ud med Taleban-krigere, men de politiske referencer er få og nærmest ikke-eksisterende.

Det er altså ikke spillet for dig, hvis du er interesseret i en politisk redegørelse med omtale af den tidligere præsident George W. Bush.

I stedet er der i denne moderne shooter fokus på hårdkogt action uden den store perspektivering, hvor soldaternes beretning er i højsædet.

Historien ledsages af en glimrende visuel fremstilling, hvoraf førstnævnte er næsten direkte overført fra det flotte Frostbite-grafiksystem i Battlefield: Bad Company 2.

Lydsiden imponerer ligeledes, og sjældent har det lydt så fænomenalt, når du gennemborer kraniet på en modstander med et projektil fra din snigskytteriffel.

Hvis du bliver træt af kampagnedelen, der i vores tilfælde tog omkring seks timer at gennemføre, er der heldigvis en gennemarbejdet multiplayerdel med masser af action i vente.

I videoen herunder kan du se spillets nye helikoptersekvens:

2. Mafia II: Et tilbud du ikke kan afslå

Elsker du en god historie med masser af spænding og action? Så skal du kaste dig over Mafia II, som udspiller sig i 40'erne og 50'erne.

Du begynder som småkriminel for siden at stige i graderne og blive fuldblods mafiamedlem - med hvad der dertil hører af bestikkelse, afpresning, vold og sorte penge.

Historien er velfortalt, og stemmeskuespillet af høj kvalitet. Umiddelbart minder Mafia II lidt om GTA-serien, hvor du kører rundt i bil og udfører beskidte opgaver for andre kriminelle.

Der er i spillet rig mulighed for at få luftet sin pistol og likvidere rivaliserende bander på hårdkogt vis.

Du har dog kun hovedhistorien at koncentrere dig om og ikke nogen sidehistorier som i GTA. Grafikken er glimrende, og stemningen er virkelig i top.

Vi drømte os tilbage i tiden, da vi for nylig spillede Mafia II og kørte rundt i en amerikansk storby pakket ind i frost og frysende kolde vejbaner, mens bilradioen udsendte tonerne fra klassikeren "Baby, It's Cold Outside" fra 1944.

3. Civilization 5: Vink farvel til din fritid

"Advarsel: Sid Meier's femte inkarnation af det klassiske strategispil er så vanedannende, at det næsten burde forbydes. Spillet er bedre end nogensinde før".

Sådan skrev PC Worlds anmelder, da han for nylig fik sin fritid opslugt af Civilization 5. Det femte udspil har været ventet af alle rigtige nørder, eller måske rettere pc-entusiaster, som op gennem 1990'erne og 00'erne har været bidt af Civilization-spillene.

Og sandsynligvis har ofret op til flere sociale begivenheder for at forske i nye teknologier, forbedre og grundlægge nye byer, konstruere bygningsværker, opbygge hærenheder og ikke mindst udfordre verden.

Civilization 5 er stadigvæk komplekst med masser af dybde, men er også skruet sådan sammen, at det er mere tilgængeligt og nemmere at forstå og håndtere alle de forskellige facetter.

Du har valget mellem 18 forskellige civilisationer, der har hver deres fordele, ulemper og specielle bonusser. Du starter med et par stenaldermænd i år 4.000 før Kristi fødsel og skal nu bruge tusinder af år på at skabe et imperium og få dit folk til at vækste. Læs hele anmeldelsen her.

Kom tættere på det klassiske strategispil herunder:

4. Fifa 2011: Fodboldkongen i ny version

Hvis du er vild med fodbold og computere, har du formentlig for længe siden stiftet bekendtskab med serien af Fifa-spil.

Udgivelsen kører som et velsmurt schweizisk kuk-ur, og vi får hvert efterår en ny version af det klassiske fodboldspil. I år er ingen undtagelse, og Fifa 11 er en rigtig lækkerbisken.

Grafikken er forbedret, og spillerne ser stadig mere realistiske ud. Teknisk er Fifa 11 forbedret med blandt andet det såkaldte Pro Passing-system, hvor afleveringernes præcision er baseret på computerspillerens evner foran skærmen kombineret med spilleren på banens færdigheder, samt kampsituationen og intensiteten under kampene.

Desuden er kommentatorerne med deres sproglige engagement med til at gøre spillet til en forrygende oplevelse.

5. F1 2010: Skræmmende realistisk simulatorspil

Codemasters, skaberne af de udmærkede racerspil Grid og Dirt, har med hænderne på Formel 1-licensen bedrevet et imponerende realistisk og fejende flot simulatorspil, hvor du kan brænde gummi af på samtlige årets 19 baner, der er gengivet ned til mindste detalje.

Særligt den visuelle fremstilling og indvirkningen af vejrsituationer på selve spillets gameplay imponerer, og det mærkes tydeligt, at Codemasters formår at tilfredsstille kendere.

Når du med sømmet i bund pludselig bliver mødt med regnvåde baner, mørke og nedsat sigtbarhed, kan det gøre en verden til forskel, hvis du kører i pitstop og foretager et yderst strategisk dækskifte.

Overordnet må vi sige, at Codemasters fremstiller både racer- og simulatorspil af kaliber. Hvis du har oktan i blodet, kan det kun gå for langsomt med at sætte hjulene i rotation og anskaffe et eksemplar af F1 2010.

Få selv et adrenalin-sus i videoen herunder:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere