MacBook Pro lokker os væk fra Windows

Apple har med den seneste version af MacBook Pro leveret en maskine, der kan få ellers inkarnerede pc-brugere til at overveje at skifte platform. Se her hvorfor Apple lokker.

MacBook Pro lokker os væk fra Windows

Det er efter et par uger i selskab med Apples seneste version af MacBook Pro svært at huske, hvordan man nogensinde har kunnet acceptere traditionelle bærbare computeres små touchpads og ergonomisk vanvittigt placerede museknapper.

Apple har fuldstændigt skrottet den almindelige musetast og i stedet gjort hele den store touchpad til en stor museknap.

Det kræver selvfølgelig lidt tilvænning at lære at bruge - men det er intet imod den tid det tager at vænne sig til den gamle bærbare computer igen.

Apples touchpad har en glat glasoverflade, der er umådelig rar at have under fingrene - den har lidt samme fornemmelse som en iPhone eller en iPod Touch.

To fingre

Der er da også understøttelse for samme Multitouch-teknologi, så man kan rotere, forstørre og bladre i for eksempel fotos med fingrene.

Men mulighederne er også integreret helt ned i praktiske tiltag som, at man med to fingre kan scrolle gennem websider.

Eller at et klik med to fingre svarer til et højreklik. Og der er selvfølgelig også funktioner for tre og fire fingre på pladen. Det er simpelthen så gennemført.

Kun et stykke aluminium

Apples ingeniørmæssige bedrift med MacBook Pro består i det såkaldte Unibody-kabinet.

Maskinens primære del består ganske enkelt af kun et stykke aluminium, så den eneste samling er under maskinen - selv rammen om tastaturet er skåret i dette ene stykke.

Det giver den bærbare en solid kvalitet, og man føler den kan tåle at blive smidt lidt rundt med - og så ser det ganske enkelt godt ud.

Tastaturet har en meget kort og præcis rejseafstand, der er ingen slinger i tasterne, og det er umådeligt rart at skrive på. Skærmen er en 15,4 tommer LED-skærm bag en meget blank glasoverflade.

Denne kan være en gene i nogle situationer, men det opvejes af et skærmbillede, der både er ultraskarpt og farvemættet på den lækre måde.

Dyr teknologi

Apple har valgt at udstyre MacBook med et Nvidia GeForce 9400M grafikchip til almindelig dagligdags brug på farten, hvor den ifølge producenten holder en batteritid på omkring fem timer.

Men da denne maskine også skal bruges professionelt, er den parallelt udstyret med en nVidia GeForce 9600M grafikchip, som man kan slå til, når der er behov for flere hestekræfter - det barberer så til gengæld mindst en time af batteritiden.

Et kig ned over den resterende teknologi er et blik på en række traditionelle, men også fornuftige valg. En Intel Core 2 Duo processor på 2,4 GHz, 250 gigabyte harddisk med 5400 rpm og to gigabyte RAM.

Et kig på prisskiltet

Det er muligt at købe sig videre op i fødekæden, men prisen for især at skifte til en mere potent processor ryger hurtigt op på et usundt niveau.

MacBook er med andre ord, og et kig på prisskiltet, ikke en maskine, man køber, hvis man udelukkende køber ind efter et pris/ydelsesforhold.

Det er ikke noget problem at få flere hestekræfter for færre penge - i en væsentligt grimmere indpakning selvfølgelig.

Den fuldendte oplevelse

MacBook Pro leverer imidlertid en meget fuldendt oplevelse med i prisen, og det handler ikke kun om den fysiske formfaktor, som for nogle alt rigeligt er prisen værd.

Det handler også om, at Apple leverer en fremragende softwarepakke med i købet i form af deres styresystem og iLife 08.

Software der ganske enkelt gør det nemt og enkelt at holde styr på foto, musik, film og alle de andre elementer, der normalt kræver indblanding fra adskillige softwareproducenter at få styr på.

Men i sidste ende kræver det en accept af Apples måde at opbygge brugerflade på, deres måde at overtage dele af styringen på og deres måde at holde brugeren i hånden på. Kan man leve med dette, og det kan undertegnede, så er MacBook Pro en fantastisk maskine.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere