Stor lyd til små penge

Logitechs Z5-højttalere er en positiv overraskelse - både for øjne, ører og pengepung. Vi har haft de elegante højttalere på testbænken.

Stor lyd til små penge

De færreste har lyst til at omringe pc'en med surround-højttalere. Men mange savner et alternativ til de tarvelige dåser, der fulgte med computeren. Og her leverer Z5 varen.

Højttalerne ryster ikke dine tænder med bragende bas, men de giver ny kraft og fylde til både musik og spil.

Og hvis du kommer fra et par bittesmå højttalere, som er indbygget i skærmen eller en bærbar computer, kan du berede dig på en revolution, hvor selv de almindelige Windows-lyde pludselig klinger helt musikalsk.

USB-fordele

Her er ingen subwoofer - bare to højttalere, der forbindes med lige så mange kabler: et signalkabel fra den ene højttaler til den anden. Og et USB-kabel til computeren.

USB-tilslutningen betyder, at højttalerne ikke bruger pc'ens lydkort. Det eliminerer den susen og knitren, man tit oplever med et almindeligt signalkabel.

En anden fordel ved USB-tilslutningen er, at højttalerne ikke skal kobles til stikkontakten. Derfor kan du let flytte dem til et nyt rum sammen med din bærbare computer.

Og fordi strømmen hentes fra pc'en, behøver du ikke tænde og slukke højttalerne. Det sker helt automatisk - sammen med computeren.

Fjernbetjening

Får du brug for at slukke eller regulere lydstyrken, klares det med den lille, infrarøde fjernbetjening.

Den giver også simpel musik-styring med knapper til frem, tilbage og afspil/pause. Foruden en musikknap, der starter din medieafspiller.

Øverst på hver højttaler er en lille fordybning, hvor fjernbetjeningen praktisk kan opbevares. Der er ingen knapper på selve højttalerne - bare en lille bleg diode i, som indikerer, at enhederne er tændt.

Nederst på bagsiden sidder en 3,5 millimeter indgang, hvor du kan tilkoble din MP3-afspiller eller andre lydkilder.

Dyrt design

Højttalerne troner slanke og elegante på skrivebordet. Hver enhed er omviklet med sort højttalerstof af "netstrømpe-typen".

Toppen er belagt med blank plast, mens en vandret alu-stribe nederst på fronten underbygger den - til prisen - chokerende høje kvalitetsoplevelse.

Designet er meget symmetrisk - uden de sædvanlige fremhævninger af, hvor lyden "kommer ud". Og det er ikke kun til pynt.

Frem og tilbage

Et særkende ved Z5 er nemlig, at lyden med Logitechs ord sendes ud i "alle retninger". Reelt skyder hver enhed i to retninger, nemlig frem og tilbage.

Gevinsten er en bedre spredning af lyden. Det er især en fordel, hvis man har pc'en stående midt i en stue eller køkken-alrum.

Men selv ved et almindeligt skrivebord, op ad en væg, virker lyden overraskende stor og fyldig i forhold til den beskedne udgangseffekt (to watt RMS).

Musikken har god fylde, men her er ikke noget, der rammer dig i mellemgulvet. Bassen begynder trods alt først ved 70 Hz.

Attraktivt kompromis

Det er ikke muligt at regulere bassen. Det skyldes formentlig, at enhederne har et meget snævert "sweet spot" og let falder helt igennem, hvis man roder med klangbilledet.

Skruer man helt op, kan man fremprovokere raslende mislyde, men ved lav og almindelig til mellemhøj lydstyrke leverer Z5 både klar diskant og fyldig mellemtone.

Vi er selvfølgelig langt fra hi-fi, men Logitechs ingeniører har ramt et meget attraktivt kompromis mellem kvalitet og pris.

Den "anbefalede butikspris" på 659 kroner er bestemt rimelig.

Men en hurtig søgning på www.pcworld.dk/pristjek viser, at højttalerne i skrivende stund kan erhverves til 494 kroner. Og det er et rent lydkup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere