Samsungs lille bærbare vidunder

Butikkerne er fyldt med minibærbare, men få af dem er så gode som Samsungs NC10. Se her hvad der gør den speciel.

Samsungs lille bærbare vidunder

I december 2007 anmeldte vi Asus Eee 701, den lille minicomputer der startede det hele.

På rekordtid har vi set Atom-processoren bliver standard, store harddiske bliver reglen og den lille gnidrede skærm på syv tommer er vokset til de mere anvendelige 10 tommer.

Minibærbaren er blevet voksen, og antallet af mærker og modeller er eksploderet. De fleste er lige i midten mellem pris og kvalitet, men få skiller sig ud. En af dem er Sansung NC10.

Godt nok er indmaden i NC10 samme standardkonfiguration med en Intel Atom N270 på 1,6 gigahertz, en gigabyte hukommelse og en harddisk på 160 gigabyte (fra Hitachi sjovt nok, Samsung laver ellers glimrende diske).

Men på samme måde som HP 2133 - og nu HP 2140 - formår Samsung NC10 at hæve sig over flokken på grund af byggekvaliteten og tastaturet.

Samsung NC10 føles nemlig ikke som en mininote af tyndt plastik, men som en rigtig bærbar. Det betyder ingen knagen, ingen tynd plastik og ingen gyngende små taster. I stedet er der tale om et tastatur, der sammen med HP 2133/2140 er klassens bedste. Og det betyder en del, når mininoten trods alt mest er egnet som en mobil skrivemaskine.

Bedre batterilevetid

Samsung har dog også taget en vigtig beslutning, når det kommer til batteriet.

For hvor de fleste standardmaskiner i klassen kommer med et 3-cellet batteri leveres NC10 med et 4-cellet.

Det betyder batterilevetider på mere end fire timer - og snildt en time mere end blandt andet Lenovo S10e. Det er resultater i klasse med Asus Eee-serien, som generelt er stærke på batterisiden.

Det lidt større batteri er med til at trække Samsung NC10 på 1.320 gram hvilket ikke er direkte let i mininote-klassen.

Det er samtidig lidt overraskende, da Samsung leveres i plast og ikke med for eksempel metalfinish som blandt andet HP 2133/2140 og Eee S101 og Eee 1002HA.

God skærm

Skærmen følger den nye standard på 10,1 tommer og har en opløsning på 1.024 x 600 pixels. Billedet er klart uden at være helt i top. Sjovt nok blev vores model leveret med en screensaver, der spillede muzak af værste skuffe og fik et enkelt redaktionsmedlem til at fantasere om at plante en lægtehammer i tastaturet efter fem minutter med screensaveren aktiv. Men det kan heldigvis nemt ændres.

Forbindelserne til omverdenen varetages af tre USB-stik samt VGA- og Ethernet-stik. Vores version havde desuden, udover WiFi, også Bluetooth indbygget.

Samsung NC10 leveres med Windows XP Home med Service Pack 3 og det fungerer, som altid med mininotes fint. I hvert fald indtil vi kan få Windows 7 på de små maskiner.

Alt i alt er Samsung NC10 en af de pt. mest interessante minibærbare på markedet. Batterilevetiden, tastaturet og byggekvaliteten er det, som med til at hæve NC10 over den grå masse af standard-bærbare.

Vi havde gerne set, at der var kælet lidt mere for materialerne i stedet for den lidt kedelige plast, og at der var mulighed for indbygget 3G-modem, men det ændrer ikke på, at NC10 er en helstøbt mininote og et par skridt foran konkurrenterne.

Galleri: Samsung NC10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere