Artikel top billede

Seks ministre tvunget til it-overarbejde i juletiden

Seks ministre skal stå i spidsen for arbejdet med, hvordan man kan høste gevinster med en fællesoffentlig it-strategi. Læs om strategien her.

Den nye fællesoffentlige it-strategi for 2011-2015 er småt ved at få vind i sejlene, lyder det i et kommissorium fra Finansministeriet
  
Det er regeringen, Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, der sammen skal arbejde sammen om at "udforme en ny ambitiøs digitaliseringsstrategi for 2011-2015", som det hedder i arbejdspapiret fra Finansministeriet.   
 
Skal borgerne tvinges til pc'en?
Den fællesoffentlige arbejdsgruppe skal blandt andet gøre en indsats i forhold til at øge anvendelsen af digitale løsninger - herunder gøre digital kommunikation til naturligt førstevalg for borgerne og virksomhederne i kontakten med det offentlige.
 
Kommissoriet drøfter samtidig muligheden helt at sløjfe papirblanketter og tvinge borgere over til de digitale selvbetjeningsløsninger på udvalgte områder.  
 
"Det er væsentligt, at øget brug af digital selvbetjening ikke må hindre borgere og virksomheder, der ikke er klar til at betjene sig selv digitalt, i at få adgang til ydelser og services, de har ret til," lyder det dog også i arbejdspapiret.
 
It på tværs i det offentlige
Derudover skal der også sikres en effektiv ressourceanvendelse og gode rammebetingelser for vækst ved eksempelvis at bygge videre på NemID og borger- og virksomhedsportalerne Borger.dk og Virk.dk.
 
Samtidig skal den effektive ressourceanvendelse også indeholde en tværgående analyse af it-brugen i det offentlige og en finansiering af den fællesoffentlige digitaliseringsindsats.
 
Samtidig skal arbejdet munde ud i en model for øget anvendelse af de eksisterende fællesoffentlige løsninger, ligesom det skal undersøges, om den fælles it-infrastruktur med fordel kan udbygges ved at se på de tekniske, organisatoriske og juridiske barrierer.

Ministre på it-overarbejde

Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget en række områder, som egner sig særligt til digitale indsatsområder.
 
Det drejer sig om:
 
• Beskæftigelsesområdet
• Erhvervsområdet (vækst og innovation)
• Miljøområdet
• Socialområdet
• Sundhedsområdet
• Undervisningsområdet
• Universitetsområdet
 
Derudover står der følgende i arbejdspapiret:
 
"For at understøtte arbejdet med de særlige digitale indsatsområder lægges der op til politiske drøftelser af perspektiverne [...] For at drøfte sådanne politiske spørgsmål afholdes der politisk temadrøftelse på de udvalgte digitale indsatsområder, hvor det vurderes relevant."
 
Værterne for disse politiske drøftelser bliver de relevante fagministre, der står for drøftelserne, som finder sted mellem december og januar.
 
Da der ikke afholdes idrøftelser vedrørende sundhedsområdet, fordi der i forbindelse med regionernes økonomi for 2011 blev indgået en aftale om sundheds-it, ser det ud til, at seks ministre skal begynde at gøre sig klar til diskussioner om teknik og gevinster om en måneds tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere