Artikel top billede

Skandale-projektet Polsag bliver endnu dyrere

Det ombruste Polsag-system hos politiet sprænger budgettet endnu engang. Ny undersøgelse igangsættes.

Politiets Polsag-projekt bliver endnu dyrere.

Det fremgår af et aktstykke til Finansudvalget fra den 30. november 2010.

"..den økonomiske ramme for anskaffelse og udvikling af POLSAG inkl. en ny buffer til uforudsete udgifter forøges med 89,3 mio. kr." står der i akten.

De samlede udgifter til projektet bliver dermed 405,5 millioner kroner, fremgår det.

Bøvl på stribe

Projektet har været i fokus grundet fordyrelser og forsinkelser.

Og hver dag, hvor systemet ikke kører, bruger politifolk tid på at printe oplysninger ud af et it-system, for derefter at indskrive dem i et andet it-system. Det kan du læse mere om her.

Det er blevet afdækket, at styregruppen bag projektet både internt og eksternt er blevet advaret om farerne ved projektet - både forsinkelser og fordyrelser.

Desuden er det kommet frem, at leverandøren CSC og politiet undervejs har haft et endog meget anstrengt forhold til hinanden.

Ny undersøgelse

Af aktstykket fremgår det, at "i lyset af den samlede fordyrelse og de risici, der fortsat ses at være ved POLSAG-systemet, vil der blive iværksat en ekstern undersøgelse af POLSAG-projektet."

"Undersøgelsen vil fokusere på årsagerne til fordyrelsen samt vurdere de risici, der fortsat ses at være i projektet, herunder blandt andet i forhold til den fremtidige drift af systemet, systemets performance og muligheden for eventuelt senere at skifte leverandør."

"Endelig vil undersøgelsen vurdere systemets fremtidige driftsudgifter samt mulige driftsbesparelser som følge af POLSAG," fremgår det.

I løbet af vinteren og foråret 2011 skal undersøgelsen foretages, hvilket vil ske sideløbende med et pilotprojektet i Bornholms Politikreds.

Risikoen for det samlede projekt vurderes dog i dag til at være nede på middel, oplyses det til finansudvalget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere