Artikel top billede

Skandale-projektet Polsag bliver endnu dyrere

Det ombruste Polsag-system hos politiet sprænger budgettet endnu engang. Ny undersøgelse igangsættes.

Politiets Polsag-projekt bliver endnu dyrere.

Det fremgår af et aktstykke til Finansudvalget fra den 30. november 2010.

"..den økonomiske ramme for anskaffelse og udvikling af POLSAG inkl. en ny buffer til uforudsete udgifter forøges med 89,3 mio. kr." står der i akten.

De samlede udgifter til projektet bliver dermed 405,5 millioner kroner, fremgår det.

Bøvl på stribe

Projektet har været i fokus grundet fordyrelser og forsinkelser.

Og hver dag, hvor systemet ikke kører, bruger politifolk tid på at printe oplysninger ud af et it-system, for derefter at indskrive dem i et andet it-system. Det kan du læse mere om her.

Det er blevet afdækket, at styregruppen bag projektet både internt og eksternt er blevet advaret om farerne ved projektet - både forsinkelser og fordyrelser.

Desuden er det kommet frem, at leverandøren CSC og politiet undervejs har haft et endog meget anstrengt forhold til hinanden.

Ny undersøgelse

Af aktstykket fremgår det, at "i lyset af den samlede fordyrelse og de risici, der fortsat ses at være ved POLSAG-systemet, vil der blive iværksat en ekstern undersøgelse af POLSAG-projektet."

"Undersøgelsen vil fokusere på årsagerne til fordyrelsen samt vurdere de risici, der fortsat ses at være i projektet, herunder blandt andet i forhold til den fremtidige drift af systemet, systemets performance og muligheden for eventuelt senere at skifte leverandør."

"Endelig vil undersøgelsen vurdere systemets fremtidige driftsudgifter samt mulige driftsbesparelser som følge af POLSAG," fremgår det.

I løbet af vinteren og foråret 2011 skal undersøgelsen foretages, hvilket vil ske sideløbende med et pilotprojektet i Bornholms Politikreds.

Risikoen for det samlede projekt vurderes dog i dag til at være nede på middel, oplyses det til finansudvalget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere