Artikel top billede

Google retter sms-fejl i Android

Der er fundet to fejl i sms-applikationen i Android, der snarest vil blive rettet af Google, som indtil da giver et par råd til at forhindre, at fejlene får nogen konsekvens.

Computerworld News Service: Hvis du som Android-bruger har troet, at det har været dine egne tykke fingre, der en gang i mellem har sendt en sms til den forkerte modtager, så kan du nu muligvis i stedet lægge skylden på Googles skuldre.

Virksomheden anerkendte torsdag, at sms'er fra tid til anden kan blive sendt til den forkerte modtager på grund af fejl i styresystemet. Google oplyste samtidigt at have fundet et andet problem og virksomheden vil udsende rettelser af begge problemer snarest.

"Nogle brugere har rapporteret, at deres sms-beskeder sendes til forkerte modtagere," skriver Android-projektmedlem Nick Kralevich i en kommentar til fejlrapporten for problemet. Det tog os lidt tid at reproducere problemet, da det tilsyneladende kun sker meget sjældent. Alligevel er det nu lykkedes os både at reproducere det og udvikle en rettelse, som vi vil udrulle."

Fejlrapporten blev udfyldt i juni som emne 9392 på Googles Android-projektsider, men i sidste uge begyndte der pludseligt at komme mange flere kommentarer til den.

Nogle kommentarskrivere på forummet giver udtryk for det synspunkt, det blot var et lille antal folk, der blev ved at klage over fejlen, og anklager dem for at spamme forummet med ensformige, øretæveindbydende kommentarer.

Google oplyser, at virksomheden også vil rette en anden fejl, der er blevet opdaget i samme forbindelse, hvor brugerne i sjældne tilfælde får vist en anden sms i meddelelses-app'en, end den de forsøgte at åbne.

"Vi tror ikke, at der er mange brugere, der rammes af denne fejl, men vi har udviklet en rettelse, som vi forbereder at udrulle," skriver Kralevich. "At dobbelttjekke den viste besked, før man sender den, vil selvfølgelig forhindre, at sms'er sendes til forkerte modtagere. I test i forbindelse med denne fejl fandt vi ud af, at der er en højere sandsynlighed for, at det sker, hvis man går ind i en besked, før meddelelses-app'en er fuldt ud indlæst, så vi anbefaler at vente på, at alle elementer er indlæst, før man klikker på den besked, man ønsker at få vist."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere