Prøvekørt: 3D gamer-laptop fra Sony

Vi har haft fingrene i Sonys nye muskelbundt af en gamer-laptop, der især udmærker sig ved at have indbygget 3D-skærm.

Først var det i biffen. Så på fjernsyn. Og nu også på pc'en. 

3D er kommet. Endnu ved vi ikke, om det er for at blive. Men på årets CES-messe i Las Vegas var 3D ikke desto mindre den teknologi, der sammen med tablets stjal al opmærksomheden.

Et af de firmaer, der slår allerhøjest på tromme for 3D, er elektronikgiganten Sony, der har produkter klar, der både kan optage, levere og fremvise 3D-materiale.

Heriblandt firmaets nye Vaio F21 bærbare pc-muskelbundt, der ud over at have indbygget 3D-skærm på 16,4 tommer er udstyret med en af Intels nye Core i7 processorer fra Sandy Bridge-serien, mens grafikken leveres af et NVIDIA GeForce GT 540M grafikkort. Desuden har Vaio F indbygget Blu-ray brænder, USB 3.0 og bluetooth 3.0.

Vi har haft fingrene i en prototype af maskinen, der for nylig blev fremvist på et lukket arrangement i København for forhandlere og presse.

Og vores umiddelbare indtryk er, at det er en virkelig blæret maskine.

Giver nyt liv til gamle spil

Grafikken i spil som det nyeste i Call of Duty-serien kører helt flydende på den store skærm. Og mere interessant bliver det, når man trykker på en knap oven over tastaturet, der opskalerer grafikken til 'rigtig' 3D, der kan ses ved hjælp af et par medfølgende 3D-briller.

Om end vi ikke ligefrem følte, at kuglerne føg om ørerne på os, så tilføjer 3D effekten en imponerende dybde til det, der foregår på skærmen, og der er nok mange af dine spil, der vil kunne få et helt nyt liv af at blive spillet i 'ægte' 3D.

Ud over at give nyt liv til spil kan Sonys 3D-pc i lighed med mange 3D-fjernsyn også opskalere dine gamle dvd- og Blu-ray-film til 3D. Det fungerer ved, at computerens hardware analyserer videobilledet og gætter sig til billedets dybde.

Ifølge Sony selv skulle resultatet af den simulerede 3D være mærkbart bedre, end hvad de fleste 3D fjernsyn kan præstere.

Det skyldes, at hardwaren i Vaio-pc'en er en del kraftigere end den, der sidder i de fleste fjernsyn. Om det er rigtigt, kan vi ikke umiddelbart vurdere, men under alle omstændigheder er den simulerede 3D ikke nær så imponerende at se på, som film der er optaget i 3D fra starten af. Ikke desto mindre giver det billedet en langt større dybde, der helt klart er værd at tage med.

En tung bandit

Som mange andre gamer-pc'er er Vaio F21 ikke af den type, du lige smider i tasken og hiver frem i bussen. At kalde det en laptop er nok lidt af en tilsnigelse. I hvert fald vil vi ikke bryde os om at sidde med den i skødet i ret lang tid af gangen.

Den er tung og klodset, og en del af forklaringen er, at den specielle 3D-skærm er bemærkelsesværdigt meget tykkere, end vi er vant til fra almindelige laptops.

Men omvendt må vi erkende, at der er proppet ret meget isenkram ind i en kasse, der, når alt tages i betragtning, er ret kompakt.

Hele herligheden kan købes for den nette sum af cirka 16.000 kroner, når de første modeller forlader Sonys fabrikshaller i løbet af februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere