Artikel top billede

Pas på: Android Market inficeret med malware-apps

Mere end 50 applikationer med malware er blevet opdaget i Googles applikationsmarked til Android mobile OS.

Computerworld News Service: Omkring 50 applikationer på Android Market, som stammer fra tre forskellige udgivere, har tilsyneladende ompakket legitime applikationer med en kode kaldet "DroidDream", som kan eksportere data fra enheder.

Det er et klart tegn på, at hackere arbejder hårdt på at få kompromitteret mobile enheder, står der i et blogindlæg fra Lookout Mobile Security.

Lookout tilbyder en liste over de inficerede applikationer, hvoraf en stor del har titler i stil med "Super Sexy Ringtones" og "Screaming Sexy Japanese Girls".

Lookout fortæller, at de pågældende applikationer blev opdaget af en person med skærmnavnet "Lompolo", som har skrevet om sagen på hjemmesiden Reddit.

En del af applikationerne er tilsyneladende identiske med de originale, men de kommer fra andre udbydere under navnene "Kingmall2010," "we20090202" og "Myournet."

"Jeg stødte tilfældigt ind i en af applikationerne, genkendte den og lagde mærke til, at udbyderen ikke var den, det burde være," skriver Lompolo.

Google er tilsyneladende begyndt at trække nogle af de mistænkte applikationerne tilbage.

Det er desuden muligt for Google at fjernslette Android-applikationer, der allerede er installeret på en telefon, men Lookout skriver, at "vi har fået at vide, at fjernsletnings-systemet endnu ikke er taget i brug over for de pågældende applikationer, eftersom de stadig er ved at blive undersøgt."

Lompolo skriver, at to af de analyserede applikationer huser et root exploit kaldet "rageagainstthecage", som indeholder tekststrengen "CVE-2010-EASY Android local root exploit (C) 2010 by 743C."

Google har allerede taget hånd om den sårbarhed, som exploiten udnytter, men den er stadig effektiv over for ikke-opdaterede enheder.

Ved hjælp af exploiten bliver telefonerne inficeret med DroidDream, som er en kode, der sender informationer, som for eksempel telefonens såkaldte "International Mobile Equipment Identity" (IMEI)-nummer og "International Mobile Subscriber Identity" (IMSI), der en unik kode, som findes i telefonernes SIM-kort, til en remote server beliggende i Freemont, Californien, fortæller Lompolo.

Android kører applikationer i en såkaldt "sandbox", som er en betegnelse for at køre applikationer med begrænsede privilegier, men Lompolo skriver, at de to applikationer er i stand til at bryde begrænsningerne.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere