Prøvekørt: Acers hybrid-tablet er en mærkelig bastard

Tablet eller netbook? Med Iconia Tab W500 har Acer skabt en bastard, der forsøger at koble det bedste fra begge verdener. Men fungerer det? Vi har prøvekørt Acers hybrid-tablet.

Tabletterne med iPad i spidsen har det seneste år overtaget mange af netbook'ens egenskaber på nær det klassiske styresystem og det fysiske tastatur.

Det har ganske sikkert har fået mange til at tænke over, hvilke funktioner de egentlig har mest brug for.

Det er blandt andet gået ud over pc-producenten Acer, der har haft kæmpe succes med netbook-modeller som Aspire.
 
Efter iPad'ens indtog er salgstallene nemlig dalet. Men nu har Acer selv spændt buen og sendt et modangreb af sted.

En af pilene udgøres af Iconia Tab W500, der ligner et forsøg på at skabe den gyldne mellemvej for dem, der står splittet i valget mellem enten ny tablet eller ny netbook.

Det ligner dog umiddelbart et umodent et af slagsen. 

Hidsig hardware
 
Her på PC World fik vi mulighed for at afprøve nyskabelsen til et event i Stockholm, og der er altså noget, der ikke spiller.

W500 består af to fysiske dele. En tablet for sig og et tastatur for sig. Pointen er så, at man kan docke tabletten på tastaturet, så det ligner og fungerer som en netbook.

Man kan også låse tabletten og tastaturet sammen, så skærmen er beskyttet.

Hardware-specifikationerne svarer nogenlunde til en netbook med samme CPU og grafikkort som i Aspire One 522 og en skærm på 10,1 tommer.

Det er rigtig meget regnekraft for en tablet. Dog er der kun 32 gigabyte SSD-storage.

Også på software-siden ligner den en netbook. W500 er nemlig udstyret med Windows 7 Home Premium, og her melder sig et af de største problemer.

Under vores hurtige testkørsel stod det klart, at Windows 7 ikke er optimeret til tablet-brug.

Der er simpelthen alt for langt til brugervenligheden, som man kender fra eksempelvis Android 3.0. Det er ligesom at styre Windows på computeren, man bruger bare fingrene. Men Windows var ikke tænkt til touch-brug. 

Derudover er der heller ikke adgang til de mange spændende apps, som man kan finde i Android Marked og Apples App Store. Der var et par stykker fra Acer selv, herunder clear.fi som samler musik, foto og video og forbinder elektronik i hjemmet. Den så umiddelbart ud til at fungere fint. 

På den anden side får man med Windows 7 kompabilitet med alle de formater, man kender fra sin normale pc, og det er rigtig godt.

Man kan også indvende, at førstegangs tablet-købere, som ikke er bekendt med eksempelvis Android, får noget, de kender. Men omvendt bliver man så hurtigt bekendt med de tablet-tilpassede systemer, at det argument ikke rigtig holder.

Klodset konstruktion

Hvor softwaren lod til at være den første kattepine ved at bruge W500 som tablet, er størrelsen en anden.

Den er meget høj, meget bred, meget tyk og meget tung. Den vejer 970 gram, hvilket føles som rigtig meget. Til
sammenligning vejede den første generation af iPad 670 gram.
 
Derudover er den på ydersiden ikke nogen designmæssig perle, og den føles langt fra så lækker som Acers anden tablet A500.
Kigger vi på tastaturet, er dommen også mellemfornøjet.
 
Designet er udmærket, men museknapperne er alt for besværlige at trykke ned.

Der er ingen trackpad på tastaturet, men i stedet en trackball, som mange vil genkende fra Lenovo-bærbare. Det er en velvalgt løsning.

Når tabletten er docket, føles konstruktionen desværre temmelig skrøbelig. Og klikker man tastatur og tablet sammen, får man en tung pakke på 1.580 gram.

Og så kan de to dele ikke bare klappes sammen, men skal skilles ad og sættes sammen, hver gang man vil bruge den, hvilket er lidt besværligt.

Negativ oplevelse

Der skal tages forbehold for, at vi kun har foretaget en hurtig prøvekørsel af W500, men indtrykket er overvejende negativt.

Den vakler lidt mellem at ville være en tablet og en netbook, og ender med ikke rigtigt at være særligt opløftende i nogen af kategorierne.

Den samlede pakke koster omkring 5.000 kroner. Og det er altså i overkanten. Tabletten alene koster cirka 3.700 kroner.

Umiddelbart ville undertegnede hellere købe en af Acers populære netbooks og en tablet ved siden af.

Iconia Tab W500 ligner nemlig ikke løsningen på tablet/netbook-dilemmaet. Folk må fortsat afgøre med sig selv, om det er en dedikeret tablet eller ditto netbook, de har brug for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere