Fords intelligente bil kommer endelig til Danmark

Den første Ford med kommunikations- og underholdningssystemet SYNC finder vej til de danske landeveje i 2012. Teknologien kommer fra Microsoft og fokuserer på stemmekommandoer.

Få oplæst den seneste e-mail fra chefen, mens du kører på motorvejen. Samtidig siger du "skru ned" for at få anlægget til at dæmpe det Fallulah-nummer, du netop var ved at høre.
 
Det kan blive virkelighed næste år, hvis du køber en Ford Focus.

Danskere, der har været på ferie i USA og lejet en bil fra Ford, har muligvis prøvet kræfter med kommunikations- og underholdningssystemet SYNC, der gør det muligt at styre medieafspilning, navigation og telefoni via stemmekommandoer.

Systemet er udviklet i samarbejde med Microsoft og er baseret på firmaets Windows Embedded Automotive-platform.

Det har været tilgængeligt i USA siden 2007, men en ny forbedret version finder nu vej til Europa og til at starte med i 2012-modellen af Ford Focus.

Ford Danmark bekræfter over for PC World, at SYNC finder vej til Danmark i løbet af næste år.

SYNC understøtter 10.000 stemmekommandoer på 19 sprog, kan oplæse SMS-beskeder og e-mails, og kan bruges til at styre satellitnavigation, klimaanlægget og bilens andre indstillinger samt interagere med håndholdt elektronik som smartphones og musikafspillere.

Når SYNC kommer til Europa næste år, vil systemet arbejde med en 8-tommer stor berøringsfølsom skærm i bilens midterkonsol.

Her har du adgang til fire forskellige områder - klima, medieafspilning, navigation og mobiltelefon - og fører og passagerer kan styre det hele via stemmekommandoer.

SYNC holder øje med hvad for noget musik, du har liggende på din mobil, din MP3-afspiller eller endda en USB-nøgle og lader dig vælge numre, kunstnere og genre med stemmen. Selve musikafspilningen styres også med stemmekommandoer.

Ideen er, at du hele tiden kan holde øjnene på vejen uden at blive distraheret.

Virker med apps på mobilen

Mediaafspilningen arbejder sammen med Gracenote-tjenesten, så du eksempelvis får vist albumgrafik til dine musiknumre, og SYNC kan også arbejde sammen med iOS og Android-apps, så du kan styre eksempelvis streaming af netradio uden at skulle rode med mobilen.

Microsoft er også på vej med understøttelse af Windows Phone 7, så apps der også kan arbejde sammen med SYNC.

SYNC bliver som nævnt tilgængeligt i 2012-modellen af Ford Focus, der også vil fungere som kørende Wi-Fi-hotspot. Her skal du tilslutte et USB-modem til 3G eller dele internetforbindelsen på din mobil via Bluetooth. Funktionaliteten vil fungere med op til fem samtidige brugere.

Det forlyder, at Ford også arbejder på at indbygge en webbrowser i SYNC samt gøre det muligt at overføre data til bilen via Wi-Fi, når den alligevel står parkeret ude i indkørslen.

Ford håber at have over to millioner biler med SYNC i Europa over de næste tre år.

Du kan læse mere om SYNC på Fords webside her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere