Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: HTC Sensation går i flæsket på Galaxy S II

Mobilen Sensation er HTC's seneste forsøg på at skabe en topmobil, der sparker konkurrenterne i løgposen. Men hvor god er telefonen egentlig - og kan den slå Samsung Galaxy S II? Få svaret her.

Test: HTC Sensation går i flæsket på Galaxy S II

Anmeldelse: HTC Sensation er HTC's nyeste topmodel, der igen skal bringe taiwanerne ind i kampen efter leverpostejsmodellen Incredible S, der på ingen måde imponerende.

Den sendte derimod et signal om, at HTC måske var ved at snuble i sin egen succes, mens konkurrenterne gjorde klar til at overhale.

Med Sensation er der til gengæld blevet skruet højt op for specifikationerne, så mobilen dermed på papiret bedre kan matche telefoner som Samsung Galaxy S II og LG Optimus 2X.

Telefonen er ligesom konkurrenterne udstyret med dualcore, og mobilen har fået større skærm, højere skærmopløsning og forbedret videofunktioner i forhold til HTC Incredible S.

Samtidig er modellen udstyret med den nyeste udgave af HTC Sense, der er den skal, som taiwanerne lægger ned over styresystemet Android.

Alt i alt har HTC taget sig sammen, men spørgsmålet er bare, om det er godt nok?

Stor skærm, høj opløsning

HTC Sensationen er ikke nogen lille model, der med sine 148 gram vejer godt til. Den er helt klart i sværvægtsklassen, når den sammenlignes med konkurrenten Samsung Galaxy S II, der kan prale af en vægt på sølle 116 gram.

Med sine 4,3 tommer fylder skærmen det meste af fronten på mobilen, hvor der dog også er blevet plads til et lille frontkamera og fire knapper, der bruges til navigation.

På bagsiden har HTC's designere slået sig løs med tre felter, der er skåret over på skrå og har tre nuancer af grå. Her er naturligvis også plads til et kamera, der tager fotos i en opløsning på otte megapixel og video i full HD (1080p).

Billederne er udmærkede, når de tages udenfor i godt med lys, mens det kan knibe mere indenfor. Video kan virke en smule pixeleret i nogle situationer, og totalt set er kameradelen ikke prangende.

Skærmen slår ikke Samsung Galaxy S II

Den 4,3 tommer store skærm har en opløsning på 960 gange 540 pixel, og den er dermed en smule højere end Samsung Galaxy S II.

Desværre er skærmtypen ikke den samme, og HTC har holdt fast i Super LCD-teknologien, som også har kendetegnet taiwanernes seneste modeller. Det er ikke nogen decideret dårlig skærm, men når den sammenlignes med Samsungs festfyrværkeri af en farveskærm baseret på Super Amoled Plus, kommer den til at se lidt trist og grå ud.

Der mangler ganske enkelt spark i farverne, og det er især synligt på hovedskærmen. Hvis du aldrig har set en Super Amoled-skærm før, vil du formentlig synes ganske godt om HTC's skærm. Men hvis du først har set (skærm)lyset, er det svært at knuselske Sensation.

Nye tricks, der driller

Sensation har fået en ny udgave af skallen HTC Sense, der lægger sig oven på Android-styresystemet, der på denne model er den aktuelt nyeste version 2.3.

Sense har ikke ændret sig radikalt, men har alligevel fået et par nye tiltag, og især låsemekanismen har HTC genopfundet. Den fungerer nu ved, at du skubber en ring fra bunden af skærmen og opad, hvis du vil låse op.

Der er desuden fire ikoner for telefon, e-mail, kamera og sms i bunden af den låste skærm, og de kan trækkes ned i ringen, og du går dermed direkte til eksempelvis telefonbetjening og slipper for at gå via hovedskærmen. Det er dog ikke helt logisk, at du ikke kan føre ringen op på ikonerne, men kun føre ikonerne ned på ringen.

For at gøre forvirringen total så dukker et grønt telefonrør frem, når du får et opkald. Nu kan du så både flytte ringen op på telefonrøret og trække det ned i ringen. Altså virker begge metoder pludselig. 

Det mest irriterende ved låsemekanismen og den nye HTC Sense er dog, at sms-beskeder bliver vist direkte på den låste skærm. Du kan dermed læse noget af indholdet.

Hvis du forsøger at låse mobilen op, kan du ikke gå direkte til den nye sms-besked, men må gå til sms-indbakken og finde den pågældende besked.

Det er ikke bare fjollet, det er direkte tåbeligt. Samtidig er det ikke specielt smart, hvis mobilen ligger fremme, og du får en sms-besked, som andre måske ikke burde se indholdet af.

Toplækker vejrudsigt

På andre områder er den nye udgave af HTC Sense dog klart bedre end tidligere versioner. Der er mere lækre overgange, når der bladres mellem forskellige menu-sider.

Vejrudsigten er på mobilen efterhånden noget nær en religiøs oplevelse med storslåede sol- og skyanimationer, der svæver elegant rundt, og telefonen udstøder også lidt lyd indimellem. Det kunne vi dog godt undvære.

For os danskere, der måske er verdens største vejrudsigts-fetichister, er det naturligvis fantastisk med grundig og flot vejrservice.

Den nye udgave af HTC Sense giver også adgang til HTC Watch, der er taiwanernes bud på mobilvideoudlejning. Der er dog kun trailere at se i øjeblikket, og dermed kan du lige så godt bruge YouTube, hvis du vil se glimt af sommerens kommende storfilm.

Dobbelt op på hestekræfter

Der er en 1,2 GHz dualcore processor i HTC Sensation, og dermed matcher den konkurrenterne, når det gælder motorkraft.

Ligesom på de øvrige dualcore mobiler, vi har testet, er den ekstra kraft ikke ensbetydende med, at alt er dobbelt så godt. Det giver dog en fin og hurtig navigation samt afvikling af programmer.

Browseren er også godt oppe i fart, og den er som udgangspunkt sat til at åbne fulde versioner af websider og ikke mobilversioner, som de fleste andre telefoner automatisk gør.

Vi satte HTC Sensation i direkte duel med Samsung Galaxy S II for at se, om den ene var hurtigere end den anden. Alle apps blev lukket ned, Wi-Fi sat til, og telefonerne blev sat til at åbne websiderne for Politiken.dk, Berlingske.dk, JP.dk og Ekstrabladet.dk.

De har alle tunge forsider med massevis af billeder, tekst og grafik, og der var ikke nogen tvivl om sejrherren. Samsung Galaxy S II cruisede ind på førstepladsen og var ofte flere sekunder hurtigere end HTC Sensation.

Men Galaxy S II snød også lidt ved ikke at indlæse samtlige bannerflashannoncer. I stedet blev de fremvist som et tomt felt med en pil, som der kunne klikkes på, hvis du gerne ville se de animerede reklamer.

Toppris, men ikke helt i top

I skrivende stund har vi set HTC Sensation til 4.500 kroner uden abonnement. Det er omkring 400 kroner dyrere, end hvad vi kan købe en Samsung Galaxy S II for i øjeblikket.

Samsungs model er den absolut bedste Android-mobil i øjeblikket, og derfor er valget mellem de to telefoner ekstremt let: Vi ville uden at blinke kaste sparepengene efter Galaxy S II, der er både lettere, har bedre skærm og kameradel.

Det er trist at konstatere, men HTC har ganske enkelt sat sin førerposition i mobilernes superliga over styr. HTC Sensation er ikke nogen dårlig telefon, men den er dyr, og konkurrenterne har blot bedre Android-modeller, der endda er billigere.

Selv om HTC Sensation gerne vil være en topmodel, fortjener den blot en middelmådig karakter, der langt fra er sensationel. Vi ender på karakteren tre ud af seks.

Læs også
Samsung Galaxy S II er den bedste Android-mobil

Test: Supermobil med dobbelt op på hestekræfter




IT-JOB

extri:co A/S

Senior driftskonsulent

HusCompagniet A/S

IT-driftsansvarlig

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Formpipe Software A/S

Market Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere