Prøvekørt: Sådan virker Sonys helt unikke Android-tablets

Vi har haft fingre i Sony to spritnye tablet-pc'er. De kører begge Android, men de er ikke helt som de andre drenge i klassen. Få vores førstehåndsindtryk her.

Prøvekørt: Sådan virker Sonys helt unikke Android-tablets

IFA, BERLIN: På årets IFA-messe, hvor alle forbrugerelektronikproducenterne fremviser deres seneste og kommende gadgets, har Sony vist selskabets to første tablet-pc'er baseret på Android. 

Maskinerne er Tablet S, som du kan læse mere om her, og den unikke Tablet P, der kan foldes på midten.

PC World har fået lov til at lege lidt med de to nye tablet-pc'er - og her er vores indtryk af dem.

Tablet S

Ser du den forfra, ligner Tablet S alle andre tablet-pc'er. En stor skærm med en kedelig sort ramme omkring. Men kigger du nærmere, vil du se, den er ret unik.

Tablet S' former får den til at se ud som et stykke papir, der er foldet bag om sig selv.

Det ser ud, som om den har et cover, der er blevet foldet åbent. Den sorte kulfiber-lignende overflade går fra forsiden og om på bagsiden.

Inde i folden har Sony smidt diverse knapper til at tænde/slukke og skrue op og ned for lyden samt indstiksport til SD-kort og jackstik til hovedtelefoner.

Det unikke design har sine fordele. For det første giver det tabletten en lille hældning, når den ligger på et bord, hvilket er en stor fordel.

For det andet ligger den rigtig godt i hånden, så du nemmere kan stå med den i den ene hånd og bruge den anden til at betjene den med - noget der kan føles lidt akavet på eksempelvis en iPad.

Holder du den i den tykke ende - med tabletten i portrætformat - virker det, som om du står med et magasin i hånden, der er foldet åbent. Det virker naturligt.

Også i landskabsformat giver designet mening. Her kan du sætte tommelfingeren i folden, mens du har hånden på bagsiden.

Desværre virker Tablet S en smule plastikagtig og billig sammenlignet med en iPad'ens rigtige metalramme og glasskærm - men til gengæld er Sonys maskine en hel del lettere.

Tablet S virker med sin Nvidia Tegra 2 processorer på 1 GHz dualcore lige så kvik, som man forventer af en ny tablet.

Skærmen på 9,4 tommer og en opløsning på 1280 gange 800 pixels adskiller sig hverken positivt eller negativt fra det, du finder hos det brede felt af konkurrenter.

Fold din tablet og tag den i lommen

Tablet P

Det samme kan vi bestemt ikke sige om skærmen på Sonys Tablet P. Den er helt unik for en tablet, i og med den kan foldes sammen på midten.

Derfor minder Tablet P i sit design mere om en Nintendo DS, end den minder om de andre tablet-pc'er på markedet.

Når maskinen er foldet helt ud, kan de to skærme bruges som én stor. Du kan foretage pinch-to-zoom og andre fingremanøvre på tværs af de to skærme.

Selvfølgelig er det ikke specielt fedt at have en sort bjælke hen over hjemmesiderne, når du surfer, men vi tror, det er noget, du kan vænne dig til at se bort fra, når du har brugt den et stykke tid. 

Det er nok et større problem, hvis du gerne vil bruge din tablet til at se film på.

Men de to skærme er en rigtig stor fordel i andre tilfælde. Skal du eksempelvis skrive en email, kan du stille Tablet P på et bord og folde den ene skærm lidt op.

Så har du et fuldt tastatur på nederste skærm og teksten på den øverste. Det føles næsten som at bruge en ultra-lille minibærbar.

Både Tablet P og Tablet S bliver markedsført med Sonys stærke PlayStation-brand, men det giver mest mening på P'eren.

Netop fordi Tablet P minder lidt om en Nintendo DS, virker den meget mere naturlig at spille på, hvis der er tale om spil, hvor du skal bruge touch-knapper som fra en kontroller.

Her kan knapperne være på nederste skærm, og du kan så folde den, så den ligger godt i hånden. 

Den største styrke ved de to skærme er dog uden tvivl, at du kan have den med dig i baglommen eller inderlommen i din jakke.

Byggekvaliteteten af maskinen virker umiddelbart til at være i orden - den føles hverken billig eller plastikagtig - og hængslerne mellem de to skærme er tilpas stramme, så de hverken føles løse eller er svære at åbne og lukke.

Hver af de to skærme har en opløsning på 1024 gange 480 pixels, hvilket giver en samlet skærm på 1024 gange 960, når den er foldet åbent.

Tablet P kommer med samme Nvidia Tegra 2-processor som S-modellen.

Respekt for et modigt valg

De to nye tablet-pc'er fra Sony, der begge kører Android som de første fra selskabet, er ikke noget særligt rent specifikationsmæssigt.

Android-oplevelsen afviger heller ikke synderligt fra alle de andre tablet-pc'er i samme klasse.

Det, der gør hele forskellen, er designet.

Både Tablet S og Tablet P er unikke, og det har sine fordele og ulemper, men det vil være det, der er afgørende for deres succes.

Det er rart at se, at Sony ikke løber samme vej som alle de andre, der producerer Android-tabletter i øjeblikket. Om køberne så belønner det, må tiden vise.

Men herfra giver det respekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere