Genial løsning: Få det ultimative batteri til din mobil

Træt af at jagte stikkontakter? Med en smart og billig løsning får du dobbelt op på batterilevetiden, men du må leve med, at din telefon får samme livvidde som Amin Jensen. Vi har testet et Extended Battery.

Personligt bruger jeg min telefon mere end en sms'ende poptøs, der har tømt en Starbucks for koffein.

Mobilen får ikke lov at være stand-by ret længe ad gangen, for det er jo lige en mail, der kan svares på, en webside der skal studeres, og en app der skal prøves.

Det er naturligvis med til at presse batterilevetiden på min mobil. I øjeblikket har jeg fingre i en ældre HTC Desire, der for så vidt stadig er en glimrende telefon.

Desværre er batteriet ikke noget, der får mig til at kaste med konfetti på kontoret og løbe rundt med et dannebrogsflag over hovedet, mens jeg skriger "Huttelihut".

Som det også fremgår af flere indlæg på nettet, er batteriet i HTC Desire langt fra fantastisk, og det bliver dårligere med tiden. Jeg havde til sidst svært ved at holde mobilen i live i mere end 16 timer.

Også selv om jeg begyndte at justere skærmens lysstyrke og tog andre forholdsregler ligesom de tip, du kan læse om i denne artikel.

Da jeg er stærkt afhængig af min mobil, og jeg ikke kan eller gider jagte stikkontakter hele dagen, var mobilen derfor på vej på pension for mit vedkommende. Lige indtil jeg besluttede mig for at prøve en drastisk løsning: Extended Battery.

Livvidde som Amin Jensen

Det er et batteri med en langt højere kapacitet end det originalbatteri, som fulgte med HTC Desire. Mens originalen kun er 1400 mAh (Milliamp Hour), er det uoriginale Extended Battery på 2.500 mAh. Det giver med andre ord markant længere batterilevetid.

Problemet med det uoriginale batteri er, at det har næsten samme livvidde som Amin Jensen.

Derfor måtte min mobil gå en vægtklasse op, og den er blevet buttet. Helt konkret betyder det, at min HTC Desire gik fra 135 gram til 164 gram. Da det uoriginale batteri samtidig er næsten dobbelt størrelse, kræver det et nyt cover på bagsiden.

Det fulgte med batteriet, der i øvrigt kostede cirka 200 kroner i en netbutik alt inklusive.

Nu er telefonen 18 millimeter dyb modsat for et par måneder siden, da den holdt den slanke linje med en dybde på 11,9 millimeter.

Mere brugbar tyksak

Rent æstetisk er der nok nogle ingeniører og designere, der hellere vil begå harakiri end at tumle rundt med en tyk HTC Desire.

Men som arbejdsredskab og underholdningscentral er mobilen med det fede batteri blevet langt mere brugbar.

Samtidig skal jeg ikke frygte at løbe tør for strøm i løbet dagen - også selv om jeg bruger mobilen intensivt.

Det er ganske enkelt befriende, og telefonen kan nu holde omkring to dage ved moderat til intensiv brug.

De 200 kroner for "HTC Desire - Fat" - som det uoriginale Extended Battery også kaldes til mobilen - er nogle af de bedste penge, jeg har brugt på ekstraudstyr til min elektroniksamling længe.

Så kan jeg godt leve med, at iPhone-snobber og Android-feinschmeckere kigger hånende på mig og min mobil-mastodont.

Men jeg skal da med glæde låne dem en oplader, når de pludselig i løbet af arbejdsdagen er ved at løbe tør for strøm. Stikkontakten må de dog selv gå på jagt efter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere