Artikel top billede

Microsoft taler med to tunger om XAL

Er det aldrende ERP-system, XAL, der er på vej til at blive udfaset, en del af Micrsofts Dynamics. Både ja og nej, siger Microsoft.

Micrsoft XAL er ikke en del af Dynamics-familien, slår teamleder for Miccrsofts partnerkanalen fast. Men på Microsofts egen hjemmeside kan man læse en anden historie. Her står at økonomisystemet XAL er en del af Microsoft Dynamics-familien. Selskabet skriver blandt andet, at »Microsoft Dynamics XAL er den integrerede virksomhedsløsning, du kan regne med«.

Men man skal slet ikke tro på, hvad der står på hjemmesiden, lyder det fra Microsofts partnerorganisation.

Teamleder for partnerkanalen, Søren K. Pedersen fortæller til CRN, at XAL slet ikke er med i Dynamics-kategorien. Det er derfor en fejl, forklarer han, når Microsoft på hjemmesiden påstår at XAL er med i Dynamics-familien. En fejl, som vil blive rettet i »nærmeste fremtid«, slår han fast.

Hos konsulentfirmaet Herbert Nathan & Co har chefkonsulent Ib Pedersen troet på Microsoft påstand om, at XAL var en del af Dynamics. Det står på deres hjemmeside, forklarer han. XAL sælges kun i Danmark og har stadig danske kunder, som Microsoft gerne vil beholde.

»Det er ren product marketing, at vil foregøgle kunderne, at XAL er en del af Dynamics-familien,« siger Ib Pedersen.

Det gælder om at holde på XAL-kunderne, så de ikke skifter til konkurrerende ERP-systemer som SAP One.

»Microsoft tænker, at hvorfor skal de sige farvel til de penge, som XAL-kunderne skal bruge på et økonomisystem,« siger Ib Pedersen, Herbert Nathan & Co.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Google dropper chip fra Qualcomm: Klar med egne processorer i nye Pixel-telefoner
Kommende Pixel-telefoner fra Google vil være pakket med processorer designet og bygget af Google selv.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.