Efter bestikkelsessagen: Omsætningen boomer hos 3A-it, men sagen har kostet på bundlinjen

"Bestikkelsesagen betyder, at vi har været nødt til at være endnu billigere end konkurrenterne," lyder det fra Preben Jensen, der er direktør i 3A-it.

Den store bestikkelsessag, der involverer flere ansatte hos henholdsvis Atea og 3A-it, kan have kostet 3A-it på bundlinjen.

Det siger Preben Jensen, administrerende direktør i 3A-it, efter at virksomhedens seneste regnskab viser en boomende omsætning, men et voksende underskud. 

I det seneste regnskabsår er omsætningen blevet mere end tredoblet fra 108,9 millioner kroner til 371,2 millioner kroner.

Helt så positivt ser det dog ikke ud på bundlinjen, hvor underskuddet er vokset fra 6,1 millioner kroner til 9,2 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Dyrt at erobre markedsandele
Ifølge Preben Jensen afspejler regnskabet, at 3A-it gennem det seneste år har haft fokus på at erobre markedsandele ved at tilbyde lave priser. 

"Omsætningsvæksten er ganske rigtigt ikke slået igennem på bundlinjen, men det er sådan set helt efter planen. Vi ved, at det er dyrt at komme ud og tage markedsandele. Noget som vi blandt andet har gjort ved at konkurrere på prisen," siger han.

Preben Jensen påpeger, at den meget omtalte bestikkelsessag med tykke tråde til Atea i nogle tilfælde kan have betydet, at 3Ait har været tvunget til at sætte priserne endnu lavere, end det ellers ville have været tilfældet. 

"Det har naturligvis kostet os. Det er der slet ingen tvivl om, og det har nok også betydet, at vi indimellem har været nødt til at være endnu billigere end vores konkurrenter, når vi skulle overbevise kunderne," siger han. 

Regnskabet kommer jo oven på et år, hvor I har været inddraget i en meget omtalt bestikkelsessag. Hvordan har jeres kunder reageret på det?

"Vi har selvfølgelig mærket, at der er mange kunder, som har ønsket at få afklaret, hvad sagen går ud på, fordi vores navn har optrådt i medierne i forbindelse med sagen," siger han.  

Læs også: Politiet kræver fængselsstraf til seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag

Ansatte blandt de sigtede
Indtil videre har politiet sigtet mindst 40 personer fra it-leverandørerne Atea og 3A-it samt en række offentlige organisationer.

En af de centrale hændelser i sagen er en forretningsrejse i luksusklassen til Dubai, som Atea i november 2014 inviterede en række kunder med på.

Her deltog flere af de sigtede i sagen.

Blandt dem tidligere it-topfolk i Region Sjælland samt top-folk fra Atea, der efter hjemkomsten stiftede 3A-it, som efterfølgende vandt en stor ordre fra netop Region Sjælland.

Efterfølgende anholdt og sigtede bagmandspolitiet yderligere en række it-folk fra store organisationer som eksempelvis DSB, Udenrigsministeriet og Rigspolitiet, der er mistænkt for at have modtaget gaver i form af mobiletelefoner og tablet-computere fra it-leverandører.

Læs også: Fire af Ateas tungeste sælgere til det offentlige færdige i selskabet under stor mystik

Blandt de sigtede i sagen er Peter Trans, der har været med til at starte 3A-it, og som er tidligere topchef i Atea,

Han brød tidligere på året selv navneforbuddet i sagen, da han lod sig interviewe af Morgenavisen Jyllands-Posten. 

I interviewet afviser han, at bestikkelse har fundet sted, men medgiver dog at forbruget tog overhånd på nogle kunderejser. 

Læs også: Løsladt top-chef i 3A-it: Det var ikke bestikkelse - sådan hang ordningen sammen

"Ikke noget med os at gøre"
Ifølge Preben Jensen har 3A-It som selskab dog intet med sagen at gøre, selvom flere ansatte i virksomheden som sagt er sigtet i forbindelse med den.  

"Jeg synes det er vigtig at holde fast, at det her ikke er noget vi her i selskabet har haft noget med at gøre, og vi har heller ikke handlet med nogle af de selskaber og organisationer, som er blevet omtalt i pressen," siger han. 

Hvad har den her sag betydet for jeres brand? 

"Det har jo betydet, at vi i en periode er blevet kædet sammen med noget, som vi ikke synes er fortjent, og det har vi som sagt skulle forklare til en masse mennesker. Men hvad det har betydet for vores brand, er først noget, som vi kan vurdere på den lange bane. Men når sagen er overstået, håber vi, at folk kan se, at det her var et fair udbud (Region Sjælland-udbuddet, red), som vi vandt," siger han.

Læs også: 
3A-it presses af alvorlige anklager: Har selskabet et modsvar eller er løbet ved at være kørt?

Dyb tavshed fra Atea: Har Atea givet gaver til sine kunder og dernæst samarbejdet med politi om anholdelse af de samme kunder for bestikkelse?
 

Overblik: Det ved vi om bestikkelsessagen i Region Sjælland.
mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.