Anmeldelse: Vi har kigget på tre af de bedste spil til Switch i 2017

Nintendo Switch har på spilfronten haft et fabelagtigt år, og sjældent har det været så mange grunde til at købe en ny konsol, kun et år efter dens lancering.

Få giganter så store som Nintendo har oplevet så voldsomme nedture, for alligevel at rejse sig igen gang på gang.

Det salgsmæssige flop med Gamecube blev således efterfulgt af de gigantiske succes med Wii, og historien er godt i gang med at gentage sig igen, da Switch for længst har overhalet WiiU og månedligt viser aldeles sunde salgstal.

Og lige netop i forhold til Switch er det ikke svært at se hvorfor konsollen er en af de mest eftertragtede på markedet. Foruden at give alle den ejere muligheden for at tage deres spil med på vejen, har Nintendo nemlig også siden lanceringen fyldt på med den ene fabelagtige titel efter den anden.

Ganske få konsoller kan således påstå at have haft et lige så hit-fyldt første år som Nintendos nyeste, og kun at vælge tre eventyr at fremhæve her, føles nærmest uretfærdigt.

Ikke desto mindre er her tre af de bedste grunde til at investere i en Switch og begive sig på den slags gennemarbejdede, fabelagtige eventyr som giganten er kendt for, mens julen står på.

Læs også: Anmeldelse: Vi har kigget på tre af de bedste spil til PlayStation 4 i 2017 Splatoon 2
Hvis et spil skal kunne fravriste en plads fra det eminente Mario Kart 8: Deluxe, kan man være helt sikker på at det er af en ypperlig kvalitet, og samtidigt byder på noget ud over det sædvanlige, og det gælder alt sammen for Splatoon 2.

Der blev i sin tidlidt forundret i Nintendos retning, da de første gang fortalte at de var i gang med at udvikle deres eget bud på de populære skydespil, der særligt sidder tungt på hitlisterne på de konkurrerende konsoller, men det første Splatoon var fuld af gode ideer og snedige løsninger.

Fundamentet er det samme i efterfølgeren, men alt fungerer bedre, er mere glidende og fyldt med større kreativitet end tidligere.

Kedelige automatvåben er således skiftet ud med malinggeværer og farvegranater, mens de grå omgivelser er blevet erstattet med bombastiske baner der er lige så vertikale i deres udformninger som de er horisontale.

Farten er høj og konstant bevægelse essentiel, hvilket sjældent bliver noget problem grundet den skarpe kontrol. Splatoon 2 er dog uomtvisteligt et af de spil der gør sig bedre på fladskærmen end på farten, og man bør også overveje at punge ud for Pro Controlleren hvis man har tænkt sig at søge modstand online.

På trods af at Splatoon ikke er en af Nintendos mest kendte serier, indeholder efterfølgeren alle de kvaliteter man normalt forbinder med gigantens stærke udgivelser. Her bydes derfor på et afsindigt underholdende, friskt og skarpt actionbrag, som både i solo- og multiplayer vil kunne holde dig og vennekredsen fanget i lang tid.

Læs også: Perfekte op til jul: Vi har kigget på tre af de bedste spil til Xbox i 2017 Super Mario Odyssey
Som udvikler må det nogen gange være frustrerende at bevidne hvor let Nintendo får det hele til at se ud, for på trods af Mario og hans kumpagner nu er blevet sendt på eventyr i mere end 30 år, har den rotunde blikkenslager sjældent sprællet mere af livsgnist end i hans nyeste eventyr.

Ord som begrænsninger eller restriktioner har tilsyneladende været bandlyst under udviklingen, og således fungerer en bane sjældent som den næste. I stedet bydes der på et svimlende antal af originale ideer, unikke evner og så mange hemmeligheder at de der ønsker af finde dem alle, potentielt kan se frem til stadig at være i gang på samme tid næste år.

Omdrejningspunktet for det hele, er denne gang Marios unikke hat der lader ham overtage størstedelen af de personligheder som han kaster den i retning af. At få lov til at overtage de klassiske fjender, som man har kæmpet mod siden det hele foregik i pixeleret 2d er sjovt i sig selv, men at skulle finde ud af hvordan disse mange unikke evner skal udnyttes for at åbne op for nye baner og hemmeligheder gør det særdeles svært at ligge det fra sig igen.

Super Mario Odyssey er fabelagtigt fra start til slut og vil kunne tryllebinde store som små, hvilket gør det til et af årets varmeste spilanbefalinger. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Da vi i starten af året anmeldte Breath of the Wild, var det med en overskrift der fortalte at her meget vel kunne være tale om årets bedste spileventyr, og på trods af at 2017 har budt på et svimlende antal fantastiske spiludgivelser, er der stadig ikke noget der har ændret sig i forhold til Zelda.

Sjældent har man i spilregi fået chancen for at kunne udforske så levende, sammenhængende og interessant en verden. Trods dens enorme størrelse, virker det stadig som om hvert et græsstrå er blevet anbragt manuelt, som om placeringen af hver en hule er nøje udtænkt og som om hver en gåde er tilføjet med en tanke om at tilføje til den samlede verden.

Sammenhørigheden i en åben spilverden har aldrig været større, hvilket betyder at udforskningen hurtig bliver naturlig ansporet. Med andre ord er der aldrig brug for at sætte kunstige, usammenhængende mål for at aktivere spilleren, og i stedet får man lov til at forme ens egen oplevelse.

Nintendo har yderligere fornyet det hele med et væld af nye systemer, som eksempelvis at skulle sammensætte madopskrifter for at brygge livsforlængende eliksirer, eller have et øje på det slitageramte våbenarsenal der kræver at man løbende fornyer det med mere potente redskaber.

At forsøge i kort form at fortælle om alle de magiske aspekter, som gør Breath of the Wild til så enestående en oplevelse er en nærmest umulig opgave, hvilket på sin vis måske er godt nok. Det nyeste Zelda-eventyr fortjener således at blive prøvet af alle med bare en lille eventyrer i maven, for det er fyldt til bristepunktet med historier, indhold og ufortyndet spilmagi af den fineste slags.

Læs også: Anmeldelse: Nintendos nye Zelda-spil overrasker som det stærkeste åben-verdens eventyr i årComputerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.