Foto: Stockholm.se

Apple har en drøm om et stort nordisk prestige-projekt - nu er drømmen ved at blive smadret

Drømmen om en ny spektakulær ny Apple-butik i centrum af Stockholm er ved at blive knust. Bygningen er for stor og høj, lyder kritikken.

Apple har en drøm om at opføre en spektakulær ny Apple Store midt i Kungsträdgården – kongens have – i Stockholm.

En slags nordisk pendant til den ikoniske Apple-butik på Fifth Avenue i New York.

Men det ser nu ud til, at den drøm kan blive smadret af byrådspolitikerne i den svenske hovedstad, der ikke er begejstret for planerne.

Det skriver det svenske it-medie Dagens Industri Digital.

Sjælden flagskibsbutik
Apple har i forvejen tre butikker i Sverige, men butikken i Kungsträdgården er udset til at være en såkaldt flagskibsbutik, hvilket vil være den første af sin slags i Norden.

Denne type butikker er ofte større, har mere spektakulær arkitektur og indeholder flere funktioner end traditionelle Apple Stores.

På verdensplan har Apple ifølge Dagens Industri Digital blot femten butikker af denne art.

Udover at købe Apple udstyr er det planen, at den nye butik også skal danne ramme om forelæsninger og andre type arrangementer.

Ifølge Dagens Industri Digital er Miljøpartiet, Kristendemokraterne og Liberalerna i Stockholms byråd erklærede modstandere planerne, mens Socialdemokraterna og det borgerlige parti Moderaterna ikke har besluttet sig, men er kritisk indstillet til dele af forslaget.

"Kungsträdgården er en central, vigtig og smuk park i Stockholm. Der skal være til for stockholmere og besøgende, og vi vil gerne se en offentlig aktivitet på stedet. Vi ser ikke positivt på den detaljerede plan, der præsenteres. Bygningen er for stor og for høj," siger Cecilia Obermüller fra Miljøpartiet til Dagens Industri Digital.Derfor går Apple uden om Danmark
Mens Apple har adskillige butikker i vores nabolande Sverige og Tyskland har den amerikanske gigant endnu ikke valgt at opføre en butik i Danmark.

Computerworld har tidligere talt med flere eksperter om, hvorfor Apple indtil videre er gået uden om Danmark. Her var buddene, at det kan skyldes, at det danske marked er for lille og præget af for hård konkurrence på teknologiområdet, mens et andet bud lød, at Apple blot venter på at den helt rette butikslokation bliver ledige.

Læs mere om det her:
Skovler penge ind i andre lande - men findes ikke herhjemme: Derfor er der ingen Apple Store-butikker i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.