Artikel top billede

Foto: Stockholm.se

Apple har en drøm om et stort nordisk prestige-projekt - nu er drømmen ved at blive smadret

Drømmen om en ny spektakulær ny Apple-butik i centrum af Stockholm er ved at blive knust. Bygningen er for stor og høj, lyder kritikken.

Apple har en drøm om at opføre en spektakulær ny Apple Store midt i Kungsträdgården – kongens have – i Stockholm.

En slags nordisk pendant til den ikoniske Apple-butik på Fifth Avenue i New York.

Men det ser nu ud til, at den drøm kan blive smadret af byrådspolitikerne i den svenske hovedstad, der ikke er begejstret for planerne.

Det skriver det svenske it-medie Dagens Industri Digital.

Sjælden flagskibsbutik

Apple har i forvejen tre butikker i Sverige, men butikken i Kungsträdgården er udset til at være en såkaldt flagskibsbutik, hvilket vil være den første af sin slags i Norden.

Denne type butikker er ofte større, har mere spektakulær arkitektur og indeholder flere funktioner end traditionelle Apple Stores.

På verdensplan har Apple ifølge Dagens Industri Digital blot femten butikker af denne art.

Udover at købe Apple udstyr er det planen, at den nye butik også skal danne ramme om forelæsninger og andre type arrangementer.

Ifølge Dagens Industri Digital er Miljøpartiet, Kristendemokraterne og Liberalerna i Stockholms byråd erklærede modstandere planerne, mens Socialdemokraterna og det borgerlige parti Moderaterna ikke har besluttet sig, men er kritisk indstillet til dele af forslaget.

"Kungsträdgården er en central, vigtig og smuk park i Stockholm. Der skal være til for stockholmere og besøgende, og vi vil gerne se en offentlig aktivitet på stedet. Vi ser ikke positivt på den detaljerede plan, der præsenteres. Bygningen er for stor og for høj," siger Cecilia Obermüller fra Miljøpartiet til Dagens Industri Digital.

Derfor går Apple uden om Danmark

Mens Apple har adskillige butikker i vores nabolande Sverige og Tyskland har den amerikanske gigant endnu ikke valgt at opføre en butik i Danmark.

Computerworld har tidligere talt med flere eksperter om, hvorfor Apple indtil videre er gået uden om Danmark. Her var buddene, at det kan skyldes, at det danske marked er for lille og præget af for hård konkurrence på teknologiområdet, mens et andet bud lød, at Apple blot venter på at den helt rette butikslokation bliver ledige.

Læs mere om det her:
Skovler penge ind i andre lande - men findes ikke herhjemme: Derfor er der ingen Apple Store-butikker i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere