Historisk opkøb: Salg af Ingram Micro blåstemplet af konkurrencemyndighed

Det største kinesike tech-opkøb af en amerikansk virksomhed ser ud til at gå igennem, efter amerikanske konkurrencemyndigheder har givet grønt lys for handlen.

I vinters kom det frem, at det kinesiske virksomheds-konglomerat HNA køber den amerikanske teknologikæmpe Ingram Micro for 40 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Kinesere køber Ingram Micro i kæmpe-handel

Nu har de amerikanske konkurrencemyndigheder så givet grøn lys for handlen, og dermed er vel nok den største hurdle for handlen passeret.

Det skriver den australske version af kanal-mediet CRN

Største kinesiske USA-opkøb
Således tyder alt på, at det hidtil største kinesiske opkøb af et amerikansk teknologiselskab er på vej til at blive en realitet mod udgangen af 2016.

Til sammenligning betalte eksempelvis Lenovo 8,4 milliarder kroner for IBM's PC-division tilbage i 2005.

I 2014 stod Lenovo så klar igen med checkhæftet og 14,2 milliarder kroner for IBM's serverforretning. 

Den handel løb ind i problemer med myndighedsgodkendelsen, som du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Sådan gik det igennem
Det forlyder, at de amerikanske konkurrencemyndigheder så med noget mildere øjne på HNA-Ingram Micro-handlen, da ingen amerikanske intellektuelle rettigheder havner i Kina.

Samtidig er hverken HNA og dets datterselskab, Tianjin Tianhai, som offielt køber Ingram Micro, ikke ejet af den kinesiske regering, som flere store virksomheder i Kina ellers er - eller bliver beskyldt for at være.

Nu ventes godkendelsen fra de kinesiske myndigheder vedrørende udenlandske opkøb, efter myndigheder i lande som Østrig, Italien, Polen og Slovakiet tidligere har blåstemplet handlen.

Hvis og når handlen går igennem, er det meningen, at it-distributøren Ingram Micro skal operere som selvstændigt selskab under HNA-koncernen.

Læs også:

It-kæmpe afviser revisorkritik: Regnskabsrod for 687 mio. kr. betyder ingenting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.