Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Historisk opkøb: Salg af Ingram Micro blåstemplet af konkurrencemyndighed

Det største kinesike tech-opkøb af en amerikansk virksomhed ser ud til at gå igennem, efter amerikanske konkurrencemyndigheder har givet grønt lys for handlen.

I vinters kom det frem, at det kinesiske virksomheds-konglomerat HNA køber den amerikanske teknologikæmpe Ingram Micro for 40 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Kinesere køber Ingram Micro i kæmpe-handel

Nu har de amerikanske konkurrencemyndigheder så givet grøn lys for handlen, og dermed er vel nok den største hurdle for handlen passeret.

Det skriver den australske version af kanal-mediet CRN

Største kinesiske USA-opkøb

Således tyder alt på, at det hidtil største kinesiske opkøb af et amerikansk teknologiselskab er på vej til at blive en realitet mod udgangen af 2016.

Til sammenligning betalte eksempelvis Lenovo 8,4 milliarder kroner for IBM's PC-division tilbage i 2005.

I 2014 stod Lenovo så klar igen med checkhæftet og 14,2 milliarder kroner for IBM's serverforretning. 

Den handel løb ind i problemer med myndighedsgodkendelsen, som du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Sådan gik det igennem

Det forlyder, at de amerikanske konkurrencemyndigheder så med noget mildere øjne på HNA-Ingram Micro-handlen, da ingen amerikanske intellektuelle rettigheder havner i Kina.

Samtidig er hverken HNA og dets datterselskab, Tianjin Tianhai, som offielt køber Ingram Micro, ikke ejet af den kinesiske regering, som flere store virksomheder i Kina ellers er - eller bliver beskyldt for at være.

Nu ventes godkendelsen fra de kinesiske myndigheder vedrørende udenlandske opkøb, efter myndigheder i lande som Østrig, Italien, Polen og Slovakiet tidligere har blåstemplet handlen.

Hvis og når handlen går igennem, er det meningen, at it-distributøren Ingram Micro skal operere som selvstændigt selskab under HNA-koncernen.

Læs også:

It-kæmpe afviser revisorkritik: Regnskabsrod for 687 mio. kr. betyder ingenting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere