Artikel top billede

Historisk opkøb: Salg af Ingram Micro blåstemplet af konkurrencemyndighed

Det største kinesike tech-opkøb af en amerikansk virksomhed ser ud til at gå igennem, efter amerikanske konkurrencemyndigheder har givet grønt lys for handlen.

I vinters kom det frem, at det kinesiske virksomheds-konglomerat HNA køber den amerikanske teknologikæmpe Ingram Micro for 40 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Kinesere køber Ingram Micro i kæmpe-handel

Nu har de amerikanske konkurrencemyndigheder så givet grøn lys for handlen, og dermed er vel nok den største hurdle for handlen passeret.

Det skriver den australske version af kanal-mediet CRN

Største kinesiske USA-opkøb

Således tyder alt på, at det hidtil største kinesiske opkøb af et amerikansk teknologiselskab er på vej til at blive en realitet mod udgangen af 2016.

Til sammenligning betalte eksempelvis Lenovo 8,4 milliarder kroner for IBM's PC-division tilbage i 2005.

I 2014 stod Lenovo så klar igen med checkhæftet og 14,2 milliarder kroner for IBM's serverforretning. 

Den handel løb ind i problemer med myndighedsgodkendelsen, som du kan læse mere om her: Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Sådan gik det igennem

Det forlyder, at de amerikanske konkurrencemyndigheder så med noget mildere øjne på HNA-Ingram Micro-handlen, da ingen amerikanske intellektuelle rettigheder havner i Kina.

Samtidig er hverken HNA og dets datterselskab, Tianjin Tianhai, som offielt køber Ingram Micro, ikke ejet af den kinesiske regering, som flere store virksomheder i Kina ellers er - eller bliver beskyldt for at være.

Nu ventes godkendelsen fra de kinesiske myndigheder vedrørende udenlandske opkøb, efter myndigheder i lande som Østrig, Italien, Polen og Slovakiet tidligere har blåstemplet handlen.

Hvis og når handlen går igennem, er det meningen, at it-distributøren Ingram Micro skal operere som selvstændigt selskab under HNA-koncernen.

Læs også:

It-kæmpe afviser revisorkritik: Regnskabsrod for 687 mio. kr. betyder ingenting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere