IBM i dobbeltspil med dansk broker

IBM skærper kontrollen med danske partnere, men har samtidig europæisk aftale, som sender varer ud i kanalen via brokeren DCC. Det ærgrer IBMs danske partnerchef at hun ikke kan se DCC i kortene.

Samtidig med at IBM har skruet op for kontrollen med salgskanalen sender it-gigantens europæiske afdeling varer gennem brokeren Dansk Computer Center (DCC) udenom sine officielle distributører og forhandlere.

DCC er ikke dansk IBM-partner, og dermed har IBMs danske kanalorganisation ikke mulighed for at kontrollere, om DCC overholder spillereglerne i kanalen på lige fod med almindelige IBM-partnere.

Hullet i salgskanalen irriterer IBMs danske kanalchef, Ulla Theil, der gerne vil kigge DCC og andre brokere i kortene.

»Jeg er ikke begejstret for den rolle, som brokere som DCC spiller på det danske marked. De fører sig næsten frem som autoriserede IBM-distributører. Det fører til, at kunderne får produkter, som ikke lever op til vores kvalitetskrav, hverken når det gælder indhold eller service,« siger Ulla Theil, som i øvrigt føler sig overbevist om, at øget kontrol med brokerhandlen ville afsløre ulovligheder.

»Hvis jeg kunne gennemføre audits hos brokere, ligesom vi gør hos vores autoriserede partnere, er jeg helt sikker på, at vi kunne finde varer, som ikke er i orden,« siger hun.

Alligevel har hun valgt at leve med, at IBM på den ene side strammer op over for sine officielle partnere, samtidig med at koncernen sender varer ind i den danske kanal udenom sin egen nationale kanalorganisation.

»Aftalen med DCC er indgået på europæisk niveau, og det har jeg ingen indflydelse på. Det er nu engang sådan virkeligheden ser ud, så det er en aftale, jeg respekterer. Men jeg kunne da godt ønske mig, at de varer endte et andet sted end i Danmark,« siger Ulla Theil. IBM har det seneste år arbejdet målrettet på at rydde op på det såkaldte »grå hardwaremarked « med en mere ensartet prispolitik og øget produktkontrol.

 

Læs mere i det trykte CRN, der udkommer i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere