Forhandler får bøde for at afvise 53-årig jobansøger

Horsens forhandleren Jysk Data Partner skal betale 25.000 kroner i godtgørelse for at afvise en 53-årig ansøger til et job som it-supporter med den begrundelse, at ansøgeren var for gammel.

Et 53-årigt medlem af Teknisk Landsforbund skal have 25.000 kroner i erstatning efter at være blevet afvist som ansøger til et job i Horsens-forhandleren Jysk Data Partner. Den nye medarbejder skulle arbejde i et team med yngre kolleger, hvor ledelsen ikke mente, at en 53-årig ville passe ind.

»Du falder desværre uden for vores målgruppe aldersmæssigt, da vi har et team af unge mennesker under 30, og de har ønske om jævnaldrende til teamet,« skrev direktør Jan Markfoged i en mail til ansøgeren, som derefter gik til sin fagforening, Teknisk Landsforbund.

Her gik man videre med sagen til Ligebehandlingsnævnet, som altså nu har afgjort, at mailen fra Jysk Data Partner er i strid med Forskelsbehandlingsloven. Derfor skal forhandleren nu betale 25.000 kroner i erstatning til jobansøgeren.

Det ærgrer direktør Jan Markfoged, som mener, at han straffes for at være ærlig.

»Jeg ærgrer mig over, at vi ikke bare bildte ham ind, at det var kvalifikationerne,det var galt med. Jeg synes, det var mere fair, at vi sagde ligeud, hvordan det hang sammen. Når man søger en medarbejder til juniorholdet, så nytter det ikke noget at man kommer med en oldboys. Men den slags skal man åbenbart ikke sige højt,« siger Jan Markfoged.

»Jeg har foretaget et valg af hensyn til ansøgeren. Jeg kunne jo se, hvad det er for nogle kolleger, han skal arbejde sammen med, og jeg ville ikke selv bryde mig om at skulle arbejde i et team med kolleger, der er under 30,« siger Jan Markfoged, som blandt andet peger på at den 53-årige ville få en 24-årig chef.

»Vi er fire mennesker her i virksomheden, og så er aldersforskelle ret afgørende. Selv om man er kvalificeret må man som 53-årig søge de job, hvor man passer ind. Så det er ikke min fejl. Jeg ville bare hjælpe manden,« siger Jan Markfoged.

I Teknisk Landsforbund mener man, at sagen viser et behov for en holdningsændring hos arbejdsgiverne, hvis man vil aldersdiskrimination til livs.

»Den enkelte arbejdsgiver går i mine øjne glip af værdifulde ressourcer, når de forhåndssorterer efter alder. Erfarne medarbejdere kan bidrage med viden og fagkendskab på en anden måde, end unge kan. En mangfoldig arbejdsplads giver flere indgangsvinkler og løsninger,« siger TLs formand Gita Grüning.

Du kan læse Ligebehandlingsnævnets afgørelse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere