Gates og Jobs på liste over bedste it-citater

Det blev til et mindeværdig citat, da Bill Gates i 1976 anklagede hobbyentusiaster for at stjæle hans software.

Vi ved alle sammen, at Al Gore opfandt internettet, og at Bill Gates i øvrigt så det som en forbipasserende minitrend. Men computerhistorien er fyldt med citater, der fortjener en plads i evigheden. Sitet Technologizer har samlet de bedste. For eksempel sagde Steve Jobs i 1983 "Real artists ships" for at lukke munden på alle de miskendte genier der aldrig nåede toget til tiden: Vi kigger på dig Xerox.

Nogle år efter skrev Linus Torvalds beskeden "jeg arbejder på et (gratis) styresystem (bare en hobby, det bliver ikke stort som gnu) der skal køre på 386(486)". Det gik dog hen og blev lidt større.

I 1976 skrev Bill Gates et åbent brev til blandt andre medlemmer af den legendariske Computer Homebrew Club, hvor han kom med besynderlige beskyldninger. "Som størstedelen af i hobbyfolk må være klar over, så stjæler de fleste af jer softwaren." Selv mente medlemmerne. at de hjalp hinanden, når de lige installerede Micro-Softs Basic på Altair samlesættet.

Steve Jobs er med igen. Da han forsøgte, at få Pepsis John Sculley til at gå over til Apple, skar han ind til benet med spørgsmålet: "Vil du sælge sukkervand resten af livet, eller vil du forandre verden?". Sculley gik til Apple og blev senere smidt på porten af Jobs.

I 2006 indviede daværende præsident George Bush nationen i sin teknologiske overlegenhed, da han i et tv-interview svarede "En af de ting jeg har gjort på googlen (on the google) er at hente kort frem".

Vinderen af Technologizers top 25 er indlysende for de indviede. Computerhistoriens mest mindeværdige citat er "All your base are belong to us".

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere