Artikel top billede

TimeComputer dropper guld-status

Krisen har tvunget CBC-forhandleren TimeComputer til at rebe sejlene. Nu fravælger forhandleren sin status som guldpartner hos Microsoft.

Efter et par hårde kriseår er den Hvidovre-baserede hardware- og hostingforhandler TimeComputer nu inde i mere smult vande. Et underskud på halvanden million kroner i 2008/09 er i det seneste regnskab er afløst af et lille overskud før skat på knap 60.000 kroner.

»Vi havde en vækstplan, som blandt andet betød, at vi i sommeren 2008 ansatte to mand, så vi kom op på ni ansatte, Men så kom der en krise, som ikke var en del af planen,« fortæller direktør Jan Spure som forklaring på underskuddet i det foregående regnskab.

I dag er TimeComputer ifølge Jan Spure tilbage på samme niveau, som før krisen satte ind. For at få skuden på ret køl, har man dog måttet skære ned på bemandingen. Det har kostet tre ansatte deres job, så man nu er nede på i alt seks medarbejdere.

»Men vi kan godt mærke, at kunderne stadig har lange beslutningstider,« siger Jan Spure.

TimeComputer lever af serviceaftaler med SMB-kunder, som vælger at outsource drift og vedligeholdelse af deres it. Jan Spure vurderer derfor, at det ikke bliver nødvendigt at bevare sin status som guldpartner hos Microsoft, som ellers netop har øget kravene til certificeringer hos forhandlerne.

»Jeg går ikke så meget op i alt det med partnerstatus. Det siger ikke så meget om, hvad man kan. De krav producenterne stiller, er ikke noget kunderne interesserer sig synderligt for. De ved jo dybest set ikke, hvad det betyder,« siger Jan Spure.

Han erkender dog, at høje certificeringer kan have god markedsføringsværdi overfor større kunder.

»Det tager tre-fire måneder at læse sig til en af Microsofts nye certificeringer, men det betyder ikke, at man får den nødvendige praktiske erfaring,« mener Jan Spure




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere